Tanel Leok vigastas Brasiilia mudarajal jalga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok vigastas Brasiilia mudarajal jalga.
Tanel Leok vigastas Brasiilia mudarajal jalga. Foto: Suzuki

Kui nädal tagasi võitlesid motokrossi MM-sarja sõitjad Mehhikos tolmuga, siis ilmselt oskasid vähesed oodata, et juba nädala pärast tuleb mütata Brasiilia mudas. Kuid just nii läks, Brasiilias, Beto Carrero’s sõidetud MM-sarja etapp pakkus taas keerulisi olusid, pühapäevastes sõitudes tuli ennast sõna otseses mõttes läbi mudavallide murda. Sõidud pakkusid kuhjaga üllatusi, Rockstar Energy Suzuki meeskonnas sõitev Tanel Leok oli pildis, kuid hea tulemus jäi siiski vormistamata.

MX1 kvalifikatsioonis oli Leok 14., pärast eelkvalifikatsioonis välja sõidetud kuuendat aega oli see pettumus. «Trenn oli hea, kuid kvalifikatsiooni stardis ei saanundki aru, mis juhtus. Stardipuu kukkus ja tundus, et mul jäi jalg stardipuu ja jalaraua vahele, see oli üsna valus ja ei saanud alguses õiges tempos sõita,» rääkis Leok pärast kvalifikatsiooni.

Pühapäeva hommikul oli rada mudasest mudasem, MX2 sõitjatest ei läinud warm-up’i sõitma keegi, MX1 sõitjatest otsustasid Rockstar Energy Suzuki meeskonna sõitjad Leok ja Clement Desalle minna rada proovima.

Esimeses sõidus sai Leok hea stardi, oli viies ja tõusis kolmandaks. Kahjuks asjad nii ei jäänud ja Leok langes üheksandaks ning katkestas mõned ringid hiljem. Sõidu võitis Christophe Pourcel, edestades pooleteise minutiga David Philippaertsi, kolmas oli Gautier Paulin.

Teises sõidus sai parima stardi Leok, kes sõitu ka juhtima asus. Kahjuks jäi selle hooaja esimene sõiduvõit saamata, kui Leok lõpetas sõidu seitsmendal kohal. Oma elu esimese võidu sai Xavier Boog, kes viimaste meetriteni pidi tõrjuma Desalle’i rünnakuid. Kolmas oli Kevin Strijbos. Etapi kokkuvõttes tuli võitjaks Pourcel, Philippaerts teine ja Strijbos kolmas. Leoki sai 14. koha.

«Esimeses sõidus kuumenes tsikkel mudastes oludes üle ja sinna ei saanud midagi teha, sama asi oli ka tiimikaaslasel. Samuti vigastasin ma oma paremat jalga selles sõidus,» kommenteeris Leok. «Venitasin lihase välja ja see oli nii valus, et oli kahtlane, kas ma teise sõitu üldse saan minna. Iga kord, kui ma jala välja sirutasin, käis sellest vaatamata valuvaigistitele meeletu valu läbi. Sain küll suurepärase stardi, kuid ma ei saanud sõita nagu oleks tahtnud ja see ajas ikka päris närvi.»

Hooaja kokkuvõttes on Leok viie etapi järel kümnendal kohal (107 p). Liider on endiselt Antonio Cairoli (203 p), teine Desalle (179 p) ja kolmas Pourcel (172 p).

Järgmine etapp peetakse 3. juunil Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles