Eurospordi eksperdid kiitsid rahulolematut Kanepit taevani

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Dubai tenniseturniiril poolfinaali pääsemine on kahtlemata kõva tulemus. Kaia Kanepi polnud aga pärast Jelena Vesnina alistamist liigselt pilvedes – võinuks paremini mängida.


«Muidugi olen pärast iga võitu õnnelik, kuid Jankovici vastu mängisin tegelikult paremini,» nentis Kanepi, kes alistas üleeile maailma kolmanda reketi Jelena Jankovici. «Pärast suurt võitu on alati raske keskenduda.»



Kanepi rääkis kolmapäeval, et kui mängud lõpevad hilja, on tal tavaliselt raskusi uinumisega. Ka ööl pärast mängu Jankoviciga ei läinud kõik soovitud teed pidi – normaalse kella 11 asemel uinus eestlanna alles pool kaks öösel. Kanepi aga ei julgenud kindlalt väita, kas nigelam mäng võis tuleneda vaid kuuest-seitsmest tunnist uneajast. «Polegi kindlat põhjust, miks kehvemini mängisin, vahel lihtsalt läheb nii,» arvas Vesnina settidega 6:3, 7:5 alistanud Kanepi.



Kui Jankovici vastu kasutas Kanepi tennises uudset süsteemi ning kutsus kriitilisel momendil treener Luca Appino endale appi, siis Vesnina vastu mängides ta lisanõu küsimises mõtet ei näinud, kuigi teises setis mängis ta 2:0 eduseisu maha 2:3-le.



«Tegelikult rääkisime kõik asjad rahulikult enne mängu ära,» selgitas Kanepi, lisades, et tõeliselt kriitilist momenti Vesninaga mängides ei tekkinudki. «Sett oli alles alguses, paanitsemiseks polnud põhjust.»



Kuigi Kanepi ei hõljunud poolfinaali jõudnuna liigselt pilvedes, kiitsid kohtumist kommenteerinud Eurospordi kaks spetsialisti Kanepit taevani, öeldes, et eestlanna paistab oma rahulikkuse, hea servi ja mitmekesiste löökidega välja kui kogenud tennisist. Kanepigi nõustus, et tegutsemine pole enam nii üksluine kui varem.



«Tunnen küll, et proovin rohkem mängus varieerida,» märkis Kanepi. «Just selle nimel oleme treeneriga tööd teinud.»



Maailma kolmas number Jankovic oli üleeile Kanepile kaotanuna nii pettunud, et vastase hea mängu kiitmise asemel kirus ta hingepõhjani vaid iseennast. Hoolimata sellest jagus Kanepil siis kiidusõnu ka serblannale. Sama, vastast kiitvat liini jätkas eestlanna ka eile, öeldes, et Vesnina mängis väga enesekindlalt ja hästi. 



Kuigi WTA turniiri finaal on käeulatuses, Kanepi lõppvaatusele mõelda ei taha – enne on vaja muu töö korralikult teha. Täna tuleb Kanepil poolfinaalis vastamisi minna prantslanna Virgine Razzanoga, keda eestlanna on varem kaks korda võitnud, ent samas on Kanepi talle ka kolmel korral kaotanud. Razzanot, kes alistas veerandfinaalis 7:6, 7:5 venelanna Vera Zvonarjova, iseloomustas Kanepi kui agressiivset mängijat, kellele meeldib löökidega jooni otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles