Aigar Leok võistleb nädalavahetusel Eestis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: enduro-abc.com

Eesti motokrossi meistrivõistlused jätkuvad sellel laupäeval Karksi-Nuia krossirajal. Lisaks Kose etapil startinutele on Karksi-Nuia osalejate nimekirjas maailmatasemel täiendust. Hetkel enduuro MM-sarjas klassis E3 kolmandat kohta hoidev Aigar Leok stardib Karksi-Nuias MX1 klassis, tehes seda taas enduurotsikliga.

Kose etapil palju põnevust pakkunud MX1 ja MX2 klassi ühised stardid tõotavad tulla ka Karksi-Nuias huvitavad. MX1 klassi liider Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing) oli Kosel heas hoos ning näitas korralikku kiirust ka eelmisel nädalal Türil sõidetud karikasarja etapil.

Kindlasti soovib valitsev meister Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK) Laansoole väärt konkurentsi pakkuda ja Kosel saadud vigastusest on taastunud Heido Havam (KTM, AKR KTM Racing). MX1 klassis tuleb starti ka Aigar Leok (TM, Sõmerpalu MK) ja ära ei saa unustada nii Jüri Triisat (Honda, RedMoto Honda Racing) kui Edik Kuuske (Kawasaki, Saku MK).

MX2 klassis võitis Kosel mõlemad sõidud Priit Rätsep (KTM, KTM Racing Team), kelle järel pidasid ägedaid lahinguid sarjas teisel kohal olev Erki Kahro (Yamaha, Yamamoto RC) ja kolmandal kohal olev Andre Park (Honda, RedMoto Honda Racing). Kindlasti soovib paremat tulemust kui avaetapi neljas näidata Rannar Uusna (KTM, KTM Racing Team). Kõik eelpool mainitud sõitjad on Karksi-Nuias kohal ja tiheda konkurentsiga MX2 klassis on poodiumi kandidaate veel mitmeid, mis lubab taas põnevat võidusõitu.

MX2 juunioride klassis oli Kosel teistest peajagu üle Rain Koch (KTM, Jakoch Racing), kes on ka Karksi-Nuias kohal. Sama kehtib tema konkurentide kohta, Aleksei Vinogradov (KTM, Energia SK) ja Kert Pääbo (Yamaha, Lääne MK) on meistrisarjas teisel ja kolmandal kohal ning Karksi-Nuias kohal. Avaetapil Kosel vigastusega võistelnud ja tehnilistel põhjustel teise sõidu katkestanud Henri Roosioru (KTM, Tartu MKK) jalavigastus on taandumas ja stardis on ka tema.

Mini MX klassis tegi Kosel parima esituse Henri Remma (Pitpro, Freetime Racing), sarjas teisel ja kolmandal kohal olevad Claus-Oliver Pajuri (BucciMoto, BucciMoto Estonia) ja Joonas Hein (BucciMoto, BucciMoto Estonia)  küll üritasid, kuid peavad Karksi-Nuia rajal uuesti proovima Remmast kiiremad olla.    

Seenioride klassis võitis Kosel mõlemad sõidud Reio Engman (Yamaha, Lääne MK), Rene Jõgimaa (Honda, RedMoto Honda Racing) on teisel kohal ja kolmas on Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK), kõik kolm on stardis ka Karksi-Nuia etapil.

Külgvankrite klassis on tegu juba kolmanda Eesti meistrivõistluste etapiga, sarja liidrid on Kert Varik ja Erkki  Kõiv (AYR-KTM, AYR KTM Racing), kes edestavad kaheksa punktiga Marko ja Maarek Miili (Kose AMK), kellest omakorda jäävad kuue punktiga maha Margo Sonn ja Tanel Kõiv (KTM, Kose AMK).

Klubide arvestuses on meistrisarja liider RedMoto Honda Racing (352 p), teine Saku MK (222 p) ja kolmas Pärnu MC (215 p). Tootjate arvestuses on liider KTM (150 p), teine on Kawasaki (105 p), kolmas Yamaha (99 p) ja neljas Honda (76 p).

Karikasarja punkte püüavad Karksi-Nuias MX B, MX C ja Mini MX Hobby. 85 cc klassi sõidud ei lähe meistri-ega karikasarjade arvestusse.

Esimene võistlusstart antakse laupäeval, 26. mail kell 11.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles