Andrus Veerpalu ema Aino ei uskunud võitu

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu ema Aino ja isa Anti.
Andrus Veerpalu ema Aino ja isa Anti. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna Liberecis murdmaasuusatamise 15 km klassikadistantsil maailmameistriks tulnud Andrus Veerpalu ema Aino ei uskunud enne starti, et poeg võib taas kuldmedalini küündida.

«Arvasin, et ta pääseb esikümnesse,» märkis ema Aino. «Esimene vaheaeg ei näidanud ju ka midagi erilist, kui ta aga kolmandaks tõusis, võis juba medalit oodata.»

Aino Veerpalu on varasematel hooaegadel poja võitudega juba harjunud ning poja lõpumeetreid jälgides jäi ta rahulikuks. «Ta ju varemgi suuri võite saavutanud, enam sellist ärevust polnud, aga väga õnnelik olen ikkagi – see oli ju Andruse uus tulemine. Ja järgmisel talvel on veel olümpia…»

Enne teleri ette istumist võttis Aino Veerpalu traditsiooniliselt pitsi konjakit. Võistlust jälgis ta koos võistluse ajaks töölt koju tulnud abikaasa Anti ja oma vennaga.

Pool tundi pärast võistlust polnud nad veel šampusepudelit avanud. «Küsisin isa käest, miks ta siis kaasa ei toonud, aga küll me veel jõuame.»

Poja telefonikõnet vanemad veel ei oota. «Eks tal ole seal palju tegemist. Saadame esilagu õnnitlussõnumi,» märkis Aino Veerpalu.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles