Pärnu võrkpallijuhid on hooajas pettunud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ojametsa jätkamine Pärnu naiskonna eesotsas on kahtluse all.
Andrei Ojametsa jätkamine Pärnu naiskonna eesotsas on kahtluse all. Foto: Toomas Huik / Postimees

«Me oleme eelmise hooaja tulemustes pettunud,» rääkis Pärnu Võrkpalliklubi tegevjuht Reio Tilk. Pärnakate meeskond ja naiskond saavutasid möödunud hooajal Eesti meistrivõistlustel 3. koha ning naised võitsid ka Balti liiga.


«Meestelt ootasime vähemalt finaalikohta ja naised oleks pidanud ühest, kas Viimsist või Viljandist, paremad olema.» arutles Tilk.

Naiskonna tuleviku kohal on praegu ka palju küsimärke. Näiteks pole veel teada, millistes liigades üldse mängima hakatakse. «Balti liiga kohta ei oska midagi öelda, sest keegi ei tea, millises formaadis see järgmisel hooajal toimub,» rääkis võrkpalliklubi tegevjuht.

Praeguse peatreeneri Andrei Ojametsa jätkamine selgub tegevjuhi sõnul siis, kui naiskond on komplekteeritud ja eesmärgid paika pandud. «Kui me ­ainult Eesti liigat ja karikat mängime, siis ilmselt ei leia Ojamets motivatsiooni meil jätkata, kuid praegu on sellest kõigest veel vara rääkida,» arutles Tilk.

Ojamets ise teab, et tema tulemustega ei oldud rahul ning tema arvates on naiskonna tulevik pigem tume. «Meilt oodati liiga palju. Sellist komplekteeritust arvestades tegime minu meelest korraliku hooaja. Kui naiskond jätkaks samas koosseisus, juhendaksin neid hea meelega edasi,» on Ojametsa arvamus tegevjuhi omast erinev.

Peatreener tõi välja mängijate aususe ja professionaalsuse. «Näiteks viis aastat spordist eemal olnud Kristel Kungla tegi väga hea hooaja ja lisas naiskonda palju kogemust,» kiitis Ojamets 38-aastast mängijat.

Tilga sõnul kuulub peatreener Ojamets ka klubi juhatusse ning saab uue hooaja plaanides kaasa rääkida. Siinkohal on võistkonna juhtidel aga asjast taas erinev arusaam, sest Ojamets on enda sõnul oma kohast juhatuses loobunud.

«Minu teada on osale naistele juba öeldud, et nad lahkuvad. Pärnu võrkpalliklubil pole ilmselt rahalisi võimalusi võistelda mängijate eest Viimsi või Viljandiga,» rääkis Ojamets. «Kuna meie järelkasv on kehvas seisus, võib juhtuda, et järgmisel hooajal ei mängigi naiskond Eesti meistriliigas.»

Tilk on siinkohal palju positiivsem ja loodab naiskonna komplekteerimisega valmis jõuda enne augustit. «Kui naiskonna koosseis on teada, selgub ka see, kas Ojamets jätkab peatreenerina,» lausus tegevjuht.

Õnneks Pärnu meeskonna juures sellist segadust pole ning seal on peatreener Urmas Tali jätkamine kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles