Lotus ei luba Räikkönenil Soome rallil startida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskond ei luba oma piloodil Kimi Räikkönenil osaleda tänavusel Soome rallil, kirjutab Autosport.com.

Räikkönen soovis kodumaiseks ralliks WRC-sarja naasta, ehkki tema lepingus Lotusega on punkt, mis keelab tal rallisõidu. Soomlane lootis tiimibossid siiski ära rääkida, kuid Eric Boullier tegi talle enne Monaco vormel-1 etappi selgeks, et see pole võimalik.

Renault’ meeskonna jaoks on rallisõit valus teema, kuna mullu vigastas end just rallil osaledes rängalt poolakas Robert Kubica, kes pole siiani võistlusrajale naasnud. «Istusime Kimiga maha ja arutasime asja. Tema leping ei luba tal rallit sõita ja pärast Robertiga juhtunut ei saanud me lasta tal seda teha,» ütles Boullier. «Ta mõistis meid täielikult, nii et sellel teemal on nüüd joon all.»

Kubica sai raskelt vigastada läinud aasta veebruaris Itaalias peetud rallil, mis leidis aset napilt enne vormel-1 esimest hooajaeelset testi. Autosse tunginud teepiirde tõttu oleks Kubica äärepealt käest ilma jäänud ning ränkadest traumadest paranemine ei ole teda siiani vormel-1 auto rooli lubanud.

Räikkonen osales autoralli MM-sarjas mullusel ja tunamullusel hooajal, saavutades mõlemal korral aasta kokkuvõttes kümnenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles