Vastulause: tenniseliit on väga huvitatud tennise näitamisest ETVs

, Eesti Tennise Liidu pressisuhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donatas Narmont.
Donatas Narmont. Foto: .

Eilsest Postimehest võis lugeda Peep Pahvi lugu, miks ETV pole seni näidanud tippvõistluste tenniseülekandeid, teiste seas ka väga oodatud Kaia Kanepi vastasseise. Muu hulgas mainib ETV sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer, et Eesti Tennise Liit pole kordagi ülekannete osas ühendust võtnud ja «sokutas teadlikult viimase Fed Cupi ajal ülekanded Kalev Spordi kanalile».



ETVga on tenniseülekannetest räägitud korduvalt! Sel suvel helistasin ses osas nii ERRi juhatust esindavale Hanno Tombergile kui Marko Kaljuveerule ning pärast seda saime viimasega omavahel kokku ja rääkisime võimalustest. Juttu oli nii kohalike tippvõistluste kui suure slämmi turniiride näitamisest.



Pole raha ega aega


Üldjoontes taandus Kaljuveeru seisukoht sellele, et ETV programm ja spordivõistluste kajastamine ETVs on juba ligi aasta aega ette planeeritud ja raha selleks ka pole. Pakkusin siis tenniseliidu nimel, et aitame liidu abiga ülekandeid rahastada, toetajaid leida ja oleme valmis ses osas igakülgseks koostööks.



Kaljuveer lubas täpsustada summasid, rääkida kavasse mahutamise teemadel (suvel on see programmi iseloomu tõttu ehk mõnevõrra kergem) ning ka uurida, kuidas ja palju on võimalik näidata sponsorreklaame, nagu teatud spordiülekannete puhul ETVs teha saab. Aga sinna see jutt jäi ja rohkem ta ühendust ei võtnud. Samal ajal ostis Kalev Sport sisse terve Wimbledoni täispaketi ja näitas iga päev ka suviseid Eesti meistrivõistlusi.



Kohe, kui eelmisel sügisel selgus, et saame Tallinnas selle aasta alguses korraldada esiliiga Federation Cupi, võtsin taas Kaljuveeruga ühendust. Põhjendus võistlust ETVs mitte näidata oli jälle sama – raha pole ja kavasse mahutamine veel raskem.



Rääkisin küll, et Eesti naiskonna mängud hakkavad päeval kella 16st ja kindlasti annab hea tahtmise korral üht-teist päevakavasse mahutada, midagi programmis ringi mängida,  samamoodi saame rahastamise osas kindlasti aidata.



Aga huvi ETVs ikkagi ei tekkinud ja seetõttu pöördusime Kalev Spordi poole, kuid alles pärast ETVga asjade lõplikku selgumist. Saime kokkuleppele, siis ilmnesid Kalev Meedia rahamured, ajakirjade sulgemised ja oli oht, et telekanal üldse enne Fed Cupi oma eksistentsi lõpetab.



Pöördusin juba TV 3 poole, sealt pakuti varianti rääkida ülekannetest TV 6 kanalil, aga siis viimasel hetkel asi Kalev Spordi osas koos Urmas Sõõrumaa finantsabiga õnneks lahenes.


Kui vaadata võrdluseks ka teisi telekanaleid, siis näiteks Toomas Lepp Kalev Spordist on kogu aeg ise aktiivne olnud ja neid mängude ülekandmise võimalusi otsinud ja ostnud, kui Kaia Kanepi on mõnel turniiril kaugemale edenenud. Ja päris mitu tema mängu on seetõttu ka Kalev Spordi kanalile jõudnud.



Ka põhjanaabrid soomlased on tihtipeale kohe reageerinud, kui mõnel suurel slämmil on tekkinud võimalus näidata näiteks Jarkko Niemineni mängu, ning selle päevase või paari ettevalmistusajaga endale saanud ja ka kavasse mahutanud – riigitelevisiooni kavasse!



Räägime uuesti


ETV ja selle sporditoimetuse aadressil tuleb ainult kiidusõnu öelda, kantakse üle palju heal tasemel sporti ja tennisest tehakse palju videouudiseid, aga küsimus on kõnealusel juhul tenniseülekannetes ja ilmunud artiklis esitatud faktides.



Et positiivse noodiga lõpetada, siis loen Marko Kaljuveeru sõnadest välja ETV valmisolekut läbirääkimisteks, et tuua televaatajateni aprilli lõpus Tallinnas toimuvad Eesti naiskonna Maailmaliiga üleminekumängud Iisraeli vastu.



Selleks meeldivat koostööd soovides ja oodates Eesti tublile naiskonnale rohkelt pöidlahoidjaid nii võistlusareenile kui telerite ette!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles