Mandri: õnneks ei pidanud oma sõnu sööma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Grand Prix 2012 esikolmik - võitja Rene Mandri, temast vasakul teise koha saanud Blaz Furdi ja paremal kolmas mees Paul Voss.
Tartu Grand Prix 2012 esikolmik - võitja Rene Mandri, temast vasakul teise koha saanud Blaz Furdi ja paremal kolmas mees Paul Voss. Foto: Margus Ansu

Täna Estonian Cycling Weekendi raames peetud Tartu tänavasõidul esikoha võitnud Rene Mandri (Enduro Racing) kiitis meeskonda ja rõõmustas võidu üle.

«Õnneks ei pidanud oma sõnu sööma, lubasin ju enne nädalavahetust vähemalt ühe esikoha ära võtta,» kommenteeris Mandri pärast võistlust. «Ei saa aga seda au ainult endale võtta, see oli terve meeskonna võit. Kui esimese äramineku järel üle õla vaatasin ja nägin, et  oli veel neli meeskonnakaaslast, siis võis hakata mõtlema, kuidas võit ära vormistada,» muigas Mandri.

«Tartu rada on tegelikult väga raske. Olen saanud seda sõitu mitu korda pealtvaatajana kõrvalt jälgida ja tean, et kui esimesed paar ringi hagu anda, siis on seda vahet väga raske kinni sõita. Meil olid seitsmest mehest viis enne siin käinud ja täpselt need viis olidki äraminekus sees - eks teised ei osanud arvata, et nii varakult otsustav minek tehakse,» kirjeldas Mandri. «Vahe oli küll vaid minuti ringis, ent kurvilisel rajal on seda raske tagasi teha ja nemad murdusid taga enne meid.»

Viie mehe toel kontrollis Endura kogu sõitu. «Leppisime kokku, et ründame viimase vahefiniši järel. Vanemuise mäel proovis Paul (kolmanda koha saanud Paul Voss - toim.) ja sundis teisi tööd tegema - nii nägime ära, kes jõuab ja kes mitte,» selgitas Mandri. «Siis õnnestus meil Furdiga eest ära saada. Ega ma teda ausalt öeldes varasemast ei teadnudki, aga ei tahtnud jälle teist kohta saada, nagu eelmisel aastal,» lisas Mandri ning lubas ka homsel rattarallil kindlasti stardis olla. «See on ju nagu püha lehm!» Järgmisena on Mandril plaanis Püreneede tuur, kaugem siht on aga sõita Londoni olümpial.

«Sõit oli väga raske ja olen rahul ka teise kohaga,» ütles lõpuheitluses teiseks jäänud Furdi, kes tähistab homme sünnipäeva, ent lubas samuti ikkagi rattaralli kaasa teha. «Ongi kergem sõita,» muigas sloveen.

Kolmanda koha omanik Paul Voss rõõmustas meeskonnakaaslase võidu üle. «Oli raske rada, ent suutsin sõitu siiski nautida. Kolmas koht on ka hea ning ongi parem, et Eestis võitis eestlane,» viskas Voss nalja.

Viienda koha teeninud Erki Pütsep nimetas rada üheks keerulisemaks, mida ta kogenud. «Isegi Pro Touri võistlustel osaldes oli Tartu üks «ebameeldivamaid» sõite. Kuigi siin suuri tõuse pole, siis kurvid ja kiirendused ning kaks väikest mäge teevad selle ülimalt raskeks. Täna tekkis meil ette koha mõnus grupp ja mina end Endura meestest häirida ei lasknud, aga vajaka jäi ühest velotuurist. Ma pole lihtsalt nii heas vormis, et nii rasket sõitu sõita. Kui Rene ründas, siis mõtlesin, et las võidab juba tema, mitte mõni välismaalane,» ütles Pütsep.

«Eelviimasel ringil oli endal juba jalg kergelt krambis ja Tähtvere tõusul lasin vahe sisse, ent suutsin end tagasi gruppi võidelda,» ütles Pütsep, kes lubas küll ka homse rattaralli kaasa sõita, ent seal meeskonda aidata.

Mandri võit vedas näo naerule ka võistluste direktoril Indrek Kelgul. «Rene võit on nagu pool enda võitu!» naljatas ta. «Vihm ajas algul närvi, aga õnneks jäi see järele ning tuli aktiivne ja vahva sõit.» Eraldi oli tal hea meel täna teise ja eile kolmanda koha saanud Blaz Furdi meeskonna Tirol Cyclingu kutsumise üle. «Nad olid kenasti konkurentsis. Tegemist oli suhteliselt tundmatu meeskonnaga, aga ei pidanud nende kutsumist kahetsema,» sõnas ta.

Kelk mõtleb juba ka järgmise aasta võistluse peale. «Kui linnaisad nõusse jäävad, siis on meil veel üks üllatus varauks,» vihjas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles