Rätsep ja Leok võidutsesid Karksi-Nuias

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok.
Aigar Leok. Foto: Martin Mand

Laupäeval oli Karksi-Nuia motokrossirajal täisväärtuslik krossipäev. Publikuks pea 2000 inimest, kes ei lasknud ennast segada paaril tugeval vihmasahmakal. Seda ikka selleks, et jälgida põnevaid sõite Eesti motokrossi meistrivõistluste etapil.

MX1 klassis oli tulnud kaarte segama enduuro MM-sarja kolmas mees Aigar Leok (TM, Sõmerpalu), kes juba ajasõidus näitas head minekut saades oma klassi parima aja ja jäädes alla vaid MX2 klassi kiireimale mehele Priit Rätsepale (KTM, KTM Racing Team). Avasõidu stardi võitis MX1 klassi valitsev meister Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK), kes aga valutava õla tõttu seda kohta kaua ei hoidnud.

Juba teiselt ringilt tuli liidrina MX2 klassi kiireim mees Andre Park (Honda, RedMoto Honda Racing), kelle järel kihutasid samuti MX2 klassis sõitev Rannar Uusna (KTM, KTM Racing Team) ja MX1 klassi kiireim mees sellel hetkel Edik Kuusk (Kawasaki, Saku MK). Peagi oli liidrikoha sõidus sisse võtnud Priit Rätsep, kes sai sõiduvõidu kahe teise MX2 sõitja Pargi ja Uusna ees, Park edestas Uusnat sekundiga. Kolm sekundit peale Uusnat tuli üle lõpujoone MX1 klassi võitja Aigar Leok, siis MX2 klassi neljas mees Erki Kahro (Yamaha, Yamamoto RC). Tema järel aga MX1 klassi teine ja kolmas mees, Indrek Mägi ning Jüri Triisa (Honda, RedMoto Honda Racing).

Teises sõidus sai Mägi taas parima stardi, kuid peagi võttis liidrikoha enda valdusesse avasõidu tehnilistel põhjustel katkestanud MX1 klassis sõitev Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing), kelle tuulde sättis ennast Priit Rätsep. Kolmandal kohal liikus kindlalt Aigar Leok. MX2 klassi sõitjatest heitlesid Rätsepast järelejäänud kohtadele Kahro, Park ja Uusna. Laansoo võitis sõidu üsna kindlalt, Rätsep teine ja Leok kolmas. MX2 klassi teine oli Kahro, kolmas Uusna, mehed olid absoluudis kohtadel neli ja kuus, nende vahele mahtus veel MX1 klassi kolmas mees Indrek Mägi. Kahe sõidu kokkuvõttes sai MX1 klassi etapivõidu Aigar Leok, edestades meistrisarja liidriks tõusnud Indrek Mägi ja Jüri Triisat. MX2 klassis sai etapivõidu Priit Rätsep, kes on nüüd võitnud kahel etapil kõik neli sõitu. Karksi-Nuias oli teine Kahro ja kolmas Park.

Aigar Leok: «Eks võit natuke üllatus oli, kuid oma osa minu etapivõidus oli Jussi avasõidu katkestamises, sest ta oli täna väga kiire. Aga päev oli väga mõnus, rada oli hea ja tahaks korraldajaid tänada tehtud töö eest. See on mul üks Eesti lemmikradasid ja tulen alati siia sõitma kui võimalus on.»

Priit Rätsep: «Tulemusega saab rahul olla, avasõidus tegin alguses elu endale ise raskemaks, teises sõidus aga Jussile vastu ei saanud. Ma ei tea kust ta selle jõu võttis, ma küll proovisin, kuid proovimiseks see täna jäi. Enesetunne on hea ja ootan uuel nädalavahetusel Prantsusmaal sõidetavat MM-etappi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles