Aljand võttis EMilt kaasa palju positiivset

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna teatas sportlaskarjääri lõpust viimaste aastate Eesti parim naissportlane Triin Aljand, kes oma eduka karjääri jooksul võitis kokku viis Euroopa meistrivõistluste medalit. 2012. aastal võitis ta Debrecenis 50 m liblikujumises hõbemedali. Lisaks on Aljandi auhinnakapis veel neli lühiraja Emilt võidetud medalit (kolm hõbedat ja kaks pronksi). Aastatel 2011 ja 2012 valiti ta Eesti parimaks naissõportlaseks.
Täna teatas sportlaskarjääri lõpust viimaste aastate Eesti parim naissportlane Triin Aljand, kes oma eduka karjääri jooksul võitis kokku viis Euroopa meistrivõistluste medalit. 2012. aastal võitis ta Debrecenis 50 m liblikujumises hõbemedali. Lisaks on Aljandi auhinnakapis veel neli lühiraja Emilt võidetud medalit (kolm hõbedat ja kaks pronksi). Aastatel 2011 ja 2012 valiti ta Eesti parimaks naissõportlaseks. Foto: SCANPIX

Ungaris Debrecenis lõppenud Euroopa meistrivõistlustel ujumises saavutas Triin Aljand 50 meetri vabalt­ujumises neljanda koha. Eestlanna parandas enda nimel olnud Eesti rekordit 0,11 sekundi võrra ning uueks tippmargiks on 25,01.


«Mind valdavad kahte sorti tunded – tulemus on ju väga hea, aga pronksmedal jäi saamata,» arutles Aljand pärast võistlust. «Lõpus tegin väikese apsaka. Enne seinani jõudmist tegin ühe lisatõmbe, kuid tagantjärele tark olles oleks pidanud tugeva jalgade tööga eelviimase tõmbega lõpuni venitama.» Aljand kaotas kolmanda koha saanud Nery-Mantey Niangkourale 0,08 sekundiga. «Ei tea, kas kolmas koht sinna vea taha jäi, aga mõned sajandikud kaotasin kindlasti,» kommenteeris Aljand.

Triinu isa Riho Aljandi sõnul mindi võistlusele vastu kolmanda koha mõtetega. «Ikka jäi kripeldama. Teadsime, et esimesed kaks tüdrukut on meist paremad, kuid kreeklasest tahtsime ikka kiiremad olla,» rääkis sportlase isa.

Kokkuvõttes jäi eestlanna möödunud nädalaga väga rahule. Teisipäeval võidetud hõbemedal 50 meetri liblikujumises oli ujuja esimene medal pikas basseinis. «Mina sain siit väga palju positiivseid emotsioone. Täna oleks tahtnud küll alla 25 sekundi ujuda, kuid jäi väga napilt puudu,» arutles rõõmsameelne ujuja. «Nüüd peab lihtsalt olümpial selle unistuse täide viima.»

Olümpiamängudel on Aljand eesmärk enda aladel perfektne esitus teha. «Ma pole mõelnud, mis kohta ma püüdma lähen. Tahan lihtsalt väga hästi ujuda.»

Neljapäeval jõudis Aljand ka 100 meetri liblikujumises poolfinaali, kuid loobus starti minemisest. «Ma ei tundnud ennast sellel distantsil üldse hästi. Sellel aastal pole väga palju seda ala harjutanud ning otsustasime treeneriga, et pole mõtet end väsitada,» rääkis ta.

50 meetri vabaltujumises jõudis poolfinaali ka Jane Trepp, kuid finaaliuks jäi tema jaoks suletuks. Trepi aeg 25,47 andis kokkuvõttes 13. koha. Kuldmedali võitis sakslanna Britta Steffen ajaga 24,37. Hollandi esindaja Hindkelien Schreuder jäi 24,78ga teisele kohale.

Eesti meeste teatenelik püstitas 4 x 100 meetri kombineeritud teateujumises ajaga 3.41,03 Eesti rekordi. Meeskonda kuulusid Andres Olvik, Martti Aljand, Martin Liivamägi ja Pjotr Degtjarjov. Kokkuvõttes sai Eesti teatenelik 15. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles