Rootsi leht: Veerpalu pole kahtlustatavate nimekirjas

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: AP / Scanpix

Tänane Norra ajakirjandus valas Andrus Veerpalu võimaliku dopingu kasutamisegas õli tulle, kuid Rootsi ajalehe Expressen allika väitel ei kuulu Veerpalu nende sportlaste nimekirja, keda rahvusvaheline alaliit FIS dopinguteemal eriti teraselt jälgib.


Expressen kirjutab, et Veerpalu võimaliku dopingukasutamise ümber on kuulujutte liikunud juba aastaid ning pärast 38-aastase mehe ootamatut kullavõitu Liberecis lõid need uuesti lõkkele, kirjutab Õhtuleht.


Expressen kirjutab aga, et Veerpalu on suusamaailmas tuntud kahe omaduse poolest: esiteks on ta parima tehnikaga klassikasõitja, teiseks suudab ta tippvormi alati ajastada suurvõistlusteks.


FISi dopinguekspert Rasmus Damsgaard lausus, et MMi eel antud proovidest tekitas kolm-neli tükki suurt tähelepanu. «Üks neist on eriti huvitav ning on võimalik, et see sportlane peatatakse varsti,» rääkis Damsgaard.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles