Venelaste imetrikid panid rahva kiljuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Jevgenia Kanajeva hiilgavad etteasted võlusid Tartu publikut.
Olümpiavõitja Jevgenia Kanajeva hiilgavad etteasted võlusid Tartu publikut. Foto: Sille Annuk

17 riigi võimlejate osavõtul 15. korda peetud Miss Valentine’i turniir pani laupäeva õhtul Tartu A. Le Coqi spordihoone rahvast pungil saali häälekalt rõkkama – maailma tippude osavad etteasted suutsid kõiki üllatada. 



Kuigi ürituse peamiseks tõmbenumbriks kujunesid oodatult olümpiavõitja Jevgenia Kanajeva meisterlikud etteasted, ei osanud keegi ette näha ootamatuid meetripikkuste fännide horde, kes võistlusväljakult maha astunud olümpiavõitjat igast küljest eriti agressiivselt, paberilipakas ja pastakas käes, piirama asusid.



Venemaa sporditähel polnud õieti hingamisekski ruumi ning laste ohjeldamiseks pidi koondise füsioterapeut korduvalt karuhäälega turvameest mängima.



Kadunud medalid


Kuigi kokkupuude pisikeste fännidega oli neiu jaoks hirmutav, tunnistas Kanajeva, et pealtvaatajate häälekas kaasaelamine aitas uue olümpiatsükli reeglite järgi koostatud kavasid kindlakäeliselt sooritada – venelannal ei olnud võistluse jooksul ühtegi vahendikaotust ning ta sai kindlalt kolm esikohta.



«Täna oli nii palju pealtvaatajaid! See oli väga meeldiv, et publik nii toredalt kaasa elas, kuna uusi kavasid pole sugugi kerge teha,» õhkas Kanajeva, kes loodab sel aastal heidelda tiitlite eest nii EMil kui ka MMil. «Muidugi kõik ei õnnestunud nii, kuis peaks, kuid senise tööga olen rahul. Nüüd on vaja veel palju vaeva näha.»



Nagu suurte ürituste korraldamisel ikka, ei sujunud turniir viperusteta. Teise võistluspäeva lõpupoole avastasid Miss Valentine’i korraldajad, et mitu komplekti rühmakavade võitjate medaleid on auhinnalaualt puudu.



Õhk kulisside taga lõi särisema – laupäeva õhtupoolik, autasustamiseni on aega umbes kaks tundi, ja ei mingeid medaleid! Ükski vajalik pood ega töökoda pole avatud...



Võistluse peakorraldaja ja klubijuht Janika Mölder tunnistas, et hetkeks võttis ehmatus korralduskomiteel jalad nõrgaks. «Mu noored kolleegid olid väga närvis. Ma ise ei lähe enam üldse närvi, kuna kõigele on alati lahendus olemas,» sõnas Mölder.



Kiirelt aeti koostööpartnerid nädalavahetusel jalgadele ning tõtati uusi medaleid graveerima. «Ma isegi ei oska öelda, mis põhjus sel apsakal võis olla. Medaleid lihtsalt polnudki. Aga eks eksimine on inimlik,» mõtiskles Mölder ning lisas naerdes: «Tänase õhtuni mõtlesin, et kõik on nii hästi sujunud ja isegi ühtegi viga pole olnud. Ja siis kohe tuli selline uudis.»



«Nii hullu asja polegi meil selle 15 aasta jooksul vist ette tulnud,» jätkas ta. «Muidu on juhtunud küll, et kas pole mingit vajalikku muusikat või kohtunikele mõeldud paberid on puudu, aga ei midagi sellist.»



Uskumatu tsirkus lintidega


Lõpp hea, kõik hea ning kokkuvõttes jäi peakorraldaja turniiriga väga rahule. «Tegelikult läks kõik voolavalt. Iga aastaga läheb korraldamine kergemaks,» selgitas Mölder, lisades, et eriliselt tundis ta rõõmu sellest, et sai isegi veidi võistlust jälgida. «Uute reeglite tõttu olid võimlejad küll veel veidi rabedad ja vahendikaotusi oli palju, aga samas tehti nii huvitavaid asju, et publikul oli kindlasti põnev.»



Täis tribüünid pani vaimustusest rõkkama EMiks valmistuv Venemaa juunioride koondis, kelle ülikeeruline lindiharjutus jättis ka kogenud võimlemissõbra suurest hämmingust kukalt kratsima.



Turniiri žürii eriauhinna Miss Valentine’i tiitli pälvis teist korda parima eestlannana kahes kavas viienda koha saanud Jana Lukjanova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles