Kanter: enne viimast katset oli piinlik tunne

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja


Eesti parim kergejõustiklane Gerd Kanter suutis koduse kuldliiga avavõistlusel võtta end kokku alles viimaseks katseks, heites 65.22. Mõistagi tagas see ülekaaluka võidu.


«Midagi rõõmsat siin polnud, oleksin pidanud juba varem sellise heite tegema,» sõnas Kanter. «Nii mõnigi mees oleks võinud mind täna ära karistada. Ma ei saanud end kuidagi käima ja tehnika logises.» Austerlane Gerhard Mayer heitis 61.30, Märt Israel 61.14 ja Aleksander Tammert 60.91. Seejuures jõudsid mõlemad eestlased oma parima tulemuseni samuti viimasel katsel.   

Juba homme heidab Kanter teemantliiga etapil Roomas. Eilne kesine võistlus teda sellele mõeldes siiski ei hirmuta. «Mullu läksin samuti Pariisi võistlusele sama viletsast seisust, kuid seal heitsin hooaja parima tulemuse,» meenutas ta.

Eestlastest paistis eile veel silma 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes läbis distantsi 50,24ga. Eesti odaviskajatest oli 75.83ga parim Tanel Laanmäe, kuid see andis kõigest kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles