Vormel-1 ei pruugi New Yorgi tänavatele jõuda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Järgmiseks hooajaks New Yorgi tänavarajale plaanitud vormel-1 etapp võib ära jääda, sest sarja juht Bernie Ecclestone ei ole rahul korraldajate poolse ajagraafikust kinnipidamisega.

Rada peaks rajatama Hudsoni jõe kaldal looklevatel avalikel teedel ning oktoobris kuulutati võistluse toimumine välja. Sestpeale pole aga erilisi arenguid toimunud ning see on Ecclestone’i skeptiliseks muutnud. «Ma ei ole kindel, et võistlus toimub. Loodetavasti saab kõik korda. Kui nad omavahel rahaasjad joonde saavad ja 2013. aastaks valmis on, siis võtame nad vastu,» ütles ta ESPNile. Ecclestone’i kinnitusel ootavad korraldajaid tähtaegade ületamisel trahvid. «Ootame, et lepingu erinevad punktid paika saaksid. Nad on omadega hiljaks jäänud.»

New Yorgi etapi korraldajaid võib päästa see, et Ecclestone on soovinud ligi 40 aastat vormel-1 New Yorgi piirkonda viia. Pealegi on etteheited korralduskomitee kõneisiku sõnul alusetud. «Oleme ajakavas, et 2013. aasta juunil siin etapp korraldada. Raja planeerimine ja ehitus sujuvad plaanipäraselt.»

Tegemist oleks juba teise USA pinnal peetava etapiga, sest tänavu peetakse 18. novembril hooaja eelviimane etapp uhiuuel Texasesse Austinisse ehitataval ringrajal. Ka seal esines algul probleeme, kuid nüüd on Ecclestone korraldajatega igati rahul. «Nad saadavad mulle igal nädalal värskeid teateid ja teevad tublit tööd.»

Ecclestone soovib kahe etapiga tugevdada oma positsioone USAs, kus mujal maailmas kuninglikuks vormeliklassiks peetav vormel-1 jääb NASCARi sarja varju. Samal eesmärgil üritab Ecclestone ka uuendada kõiki meeskondi ühendavat Concorde’i lepingut, mis piirab praegu hooaja jooksul toimuvate etappide arvu 20 peale. Uus leping sõlmitakse järgmisel aastal . «Võiksime Ameerikas teha samamoodi nagu Euroopas – korraldada kuu ajaga kolm-neli etappi. See oleks NASCARile kindlasti suur hoop,» sõnas Ecclestone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles