Barack Obama pole Lodwickit kulla puhul õnnitlenud

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Todd Lodwick
Todd Lodwick Foto: Reuters / Scanpix
Ameeriklasest kahevõistleja Todd Lodwick, kes on kahe kullaga suusatamise MM-võistluste edukaim sportlane, pole USA presidendilt Barack Obamalt edu eest õnnitlusi saanud.

Vähe sellest, Liberecis pole isegi ühtki USA ajakirjanikku, kirjutab Ilta-Sanomat.

Eile kahevõistluses pronksmedali teeninud Bill Demong selgitas, et ala lihtsalt pole USAs nii populaarne. Kui temalt küsiti, kuidas ta võrdleks suusatamise MMi ameerika jalgpalli suure finaali Super Bowliga, puhkes Demong naerma.

«Super Bowli ei saa USAs mitte ühegi teise sündmusega võrrelda,» sõnas Demong, kes tunnistas siiski, et Obama talle sümpatiseerib. Olen Obamaga kunagi kohtunud ning mulle meeldis ta väga.»

Mis üldse innustab ameeriklasi tegelema kahevõistlusega, küsisid soomlased.

«USAs on see ala suurte traditsioonidega. Alustasime sada aastat tagasi, varem kui Euroopas,» selgitas Demong, kes lisas, et päris vaelapse elu kahevõistlejad siiski ei ela – kuigi nad ei saa sportlase palka, makstakse kinni varustus, võistlused ja treeningulaagrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles