Põhimängujuhita jäänud koondis läheb võitlema Euroopa tippudega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Rannaveski.
Jana Rannaveski. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti naiste korvpallikoondis alustab 13. juunil Euroopa meistrivõistluste valikmänge kodus Šveitsi vastu. Rahvusnaiskonna suurim murekoht on number ühe positsioon, sest eemale jääb põhimängujuht Jana Rannaveski. Lisaks ei tõmba isiklikel põhjustel koondise dressi selga suurepärase klubihooaja teinud viskaja Pirgit Püü ega teine mängujuht Oksana Miil.

«Asendamatuid mängijaid meil pole ja küll saame hakkama,» kommenteeris olukorda peatreener Jaanus Levkoi. «Eks kasutan number ühe peal lisaks Kati Rausbergile ka Merike Andersoni ja Merilin Metsalut,» räägib Levkoi.

Rannaveskit seob juuni keskpaigani leping Prantsusmaa klubiga. «Hooaeg on olnud pikk ja väsitav, tahan puhata ja taastuda,» ütleb Rannaveski. «Kui Eestisse jõuan, on koondisel juba kaks kohtumist peetud ja peaksin kohe mängima hakkama. Arvan, et sel aastal jään eemale.»

Uue valikmängude formaadiga on Levkoi rahul, sest nüüd saab üle paljude aastate taas rinda pista Euroopa tippudega. «Eelmise suve lõpetasime suurepärase emotsiooniga, ent nüüd on vastased teisest puust. Aga isegi kui saame paar «pakki», siis see valu tuleb ära kannatada,» räägib peatreener. Sellel valikturniiril on Eesti vastasteks lisaks Šveitsile tugevad korvpallimaad Poola, Serbia ja Montenegro.

Liidrirolli kannavad ka sel aastal Merike Anderson ja USAs ülikooli lõpetanud Viive-Kai Rebane. Lisaks Rebasele saabub ookeani tagant koondisele appi Kati Rausberg, kes ilmselt põhimängujuhi kohuseid täitma asub.

Kui talvel oli hetkeks õhus oht, et rahapuudusel ei panda naiste koondist üldse välja, siis nüüd on lennupiletid ostetud ja organisatoorse poolega mingeid probleeme pole.

Ettevalmistus on siiski lühem kui varasematel aastatel. «Nädalaga peame kõik asjad meelde tuletama ja lähebki mänguks. Ehk on see isegi hea, siis ei jõua liigselt pabistada,» usub peatreener.

«Kontrollmängud peame Soome rahvusnaiskonna ja Läti U20 koondisega. Need on mõlemad heal tasemel vastased, mis peaks vaimu eelseisvaks hästi valmis panema,» räägib Levkoi lähiplaanidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles