Tarmo Rüütli unisest mängualgusest: tüüpiline Eesti värk

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis (sinises) kaotas Balti turniiri poolfinaalis 1:2 Soomele.
Eesti jalgpallikoondis (sinises) kaotas Balti turniiri poolfinaalis 1:2 Soomele. Foto: Sille Annuk

«Typisch Eesti värk, alguses ei saa kuidagi vedama,» kommenteeris peatreener Tarmo Rüütli Eesti koondise 1:2 kaotust Soomele mõru muigega.

«Pärast uimast algust hakati lihtsamalt tegutsema, mängiti palli võitluse peale ja tekitati kaitsjatele probleeme. Oli päris häid lahendusi, leiti üksteist sööduga ega mängitud umbropsu,» lisas ta. «Nii mõnigi löök läks ju napilt mööda – sportlikku õnne on ka vahel vaja, täna meil seda polnud.»

Kolmanda koha mängus Leeduga lubas Rüütli tänaseid põhimehi mitte kurnata, sest vaid kaks päeva hiljem ootab võõrsil ees kohtumine tugeva Prantsusmaaga. «Mängivad need, kes täna platsil ei käinud,» lausus koondise juhendaja.

Samuti selgitas Rüütli, miks ta saatis poolajal mängu Kaimar Saagi ja alles kümmekond minutit enne mängu lõppu Henrik Ojamaa, keda tribüünidelt juba varem häälekalt platsile nõuti. «Minu silmis on Ojamaa rohkem positsioonirünnaku mees. Saag sobib rohkemini selleks ründajaks, kes mehi ära jookseks,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles