Sergei Pareiko: peame omavahel rääkima, miks mängu algus oli jälle kaos

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko ja Eesti koondis pidid tunnistama Soome 2:1 paremust.
Sergei Pareiko ja Eesti koondis pidid tunnistama Soome 2:1 paremust. Foto: Sille Annuk

Eesti jalgpallikoondise puurivaht Sergei Pareiko oli Soome vastu peetud 1:2 kaotusmängu hinnates karm. «Ütleme ausalt, et magasime. Esimesed 30 minutit oli väike kaos, õnneks tulime siis väravaga tagasi mängu.»

«Ei tea, miks nii on, peame sellest omavahel rääkima. Juba kolmandat mängu järjest on sama lugu,» viitas ta hiljutistele sõprusmängudele Horvaatia ja Ukrainaga.

Lõpuminutil ka ise rünnakule sekkunud ning nurgalöögi järel peaga löögilegi pääsenud Pareiko kahetses, et katse läks pool meetrit sihtmärgist mööda. «Mis parata, õnn oli täna nende pool. Teisele poolajale võime siiski panna plussi, kontrollisime juba mängu,» tõdes ta teise kolmveerandtunni kohta, kus Eesti sai Alexander Ringi eemaldamise tõttu mängida enamuses.

Tartu publikule ajaloolise esimese taasiseseisvumisjärgse koondisevärava pakkunud ja sinises särgis oma karjääri 37 tabamuse kirja saanud Andres Oper kiitis siiski, et progressi on võrreldes Ukrainalt ja Horvaatialt saadud kaotustega märgata. «Asi läheb iga mänguga järjest paremaks,» sõnas ta. «Soome oli alguses agressiivne ja surus meid nurka. Esimeste väravate üle võib viriseda küll, need sündisid rumalalt. Võimalusi meil küll teisel poolajal tekkis, aga võidab see, kes rohkem väravaid lööb,» lausus Oper.

Kaitsja Enar Jääger, kelle kukkumise järel sündis teine värav, ei osanud öelda, kas Teemu Pukki tegi talle selles olukorras vea või mitte. «Tuleb videolt järgi vaadata,» lausus ta. «Soome mängis algul väga hästi, olime ise ka uimased,» tõdes Jäägergi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles