Kaija Udras sai MMi sprindis 22. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaija Udras
Kaija Udras Foto: Toomas Huik

Libereci suusatamise MMil Tšehimaal jäi Eesti naissprinterite laeks veerandfinaal.

Kaija Udras pääses hiilgava eelsõiduga veerandfinaalidesse, kuid lõpetas seejärel oma sõidu viiendana. Kokkuvõttes andis see 22. koha.

«Olen eriti õnnelik just eelsõidu üle. Poleks iial uskunud, et seal nii hea aja võin sõita,» tunnistas Udras. «Veerandfinaalis jäi lõpuks jõust puudu. Enesekindlust sain selle sõiduga kõvasti juurde. Nüüd tuleb ainult treenida kõvasti.»

Veerandfinaalid:

Viienda veerandfinaali võitis soomlanna Pirjo Muranen 2.43,5-ga. Edasi pääses ka Alena Prochazkova Slovakkia, kaotades 0,3 sekundiga.

Neljandast veerandfinaalist pääsesid edasi itaallanna Arianna Follis ning rootslanna Anna Olsson. Follise aeg 2.43,9, Olssoni kaotus 0,8 sekundit.

Poolfinaalist jäi välja üks favoriitidest Petra Majdic, kes lõpetas alles kolmandana. 

Kolmandas veerandfinaalis olid parimad norralannad Marthe Kristofferssen ning Marit Björgen. Kristoffersseni aeg 2.49,4, Björgen kaotus 0,6 sekundit.

Kaija Udras lõpetas sõidu eelviimase ehk viiendana, kaotust liidrile 1,9 sekundit.

Teisest veerandfinaalist pääsesid edasi ameeriklanna Kikkan Randall ning rootslanna Charlotte Kalla. Randalli aeg 2.43,8, Kalla kaotus 0,1 sekundit.

Esimesest veerandfinaalist pääsesid edasi venelanna Natalja Matvejeva ning norralanna Celine Brun-Lie. Matvejeva aeg 2.42,9, Brun-Lie kaotus 0,1 sekundit.

Naiste kvalifikatsioonisõit:

Naistest alustas kuuendana Kaija Udras. Kaili Sirge startis üheksandana ning Triin Ojaste alustas 46. kohalt. Kokku on võistlejaid 96.

Udras tegi korraliku sõidu, kaotades hetkeliidrile Arianna Follisele 4,56 sekundiga. Follis sõitis välja 2.47,42.

Udras edestas Manuela Henkelit pea sekundiga, lisaks oli eestlanna napilt kiirem ka Petra Majdicist!

Norra suusaäss Marit Björgen lõi Udrast vaid ühe sajandiksekundiga.

Follise tulemuse sõitis üle Natalja Matvejeva 2.45,50.

Sirge kaotas liidrile 10,04 sekundiga. Ojaste kaotab liidrile 10,72.

Udras tagas tugeva sõiduga ka pääsu veerandfinaali. «Vaikselt uskusin, et pääsen edasi. Kehv libisemine ja raske rada on minu trumpideks,» sõnas Udras pärast edukat etteastet.

Kvalifikatsioonisõidu lõpetas Udras kokkuvõttes 16. kohal, kaotades liidrile 6,48. Sirge oli 34. ning Ojaste 37.

Kvalifiatsioonisõidud algavad kell 12.00. ning finaalid kell 14.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles