Saarepuu pääses poolfinaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel (vasakul) ja Priit Narusk ..
Peeter Kümmel (vasakul) ja Priit Narusk .. Foto: Toomas Huik.

Libereci suusatamise MMil Tšehimaal võistleb täna sprindis neli Eesti meest.

Eesti suusatajate eesmärgiks on jõuda poolfinaali, kuna sprindidistantsidel on eestlastel sel hooajal ette näidata vaid üksikud eredamad tulemused.

Veerandfinaalid:

Viiendast veerandfinaalist pääses edasi Aleksei Petuhhov, sõites kiireima aja 2.59,6. 1,2-sekundilise kaotusega pääses edasi ka rootslane Marcus Hellner.

Kaks viimast edasipääsejat selgus samuti viimasest veerandfinaalist - Fulvio Scola ning Cyril Miranda edenesid tänu kiirele ajale.

Nelajanda veerandfinaali võitis ameeriklane Andrew Newell ajaga 3.04,7. Sama ajaga pääses edasi ka venelane Vassili Rotšev.

Täpselt sama finišiaja sai kirja ka Renato Pasini, kes fotofiniši vaatamise järel välja kukkus.

Kolmandast veerandfinaalist pääsesid edasi norralane Ola Vigen Hattestad ning eestlane Anti Saarepuu! Hattestadi aeg 3.03,2, Saarepuu kaotus 0,2 sekundit.

Välja jäid nii rootslane Emil Jönsson ning teise eestlasena edasi pääsenud Peeter Kümmel.

«Rada on väga raske, Antile sobivad sellised sõidud rohkem, mul jäi midagi puudu,» kommenteeris Kümmel. «Tänavune hooaeg on üldse üle kivide-kändude läinud, mõni mees poleks sellise vormiga välja tulnudki.»

«Loodan kevade poole ühe ilusa sõidu ka teha, siis jääks süda rahule,» lisas Kümmel.

Teises veerandfinaalis olid parimad venelane Nikolai Morilov ning tšehh Ales Razym. Nikolai Tšebotko edasi ei pääsenud.

Esimesest veerandfinaalist pääsesid edasi šveitslane Dario Cologna ning norralane Johan Kjölstad. Cologna aeg 3.01,7, Kjölstadi kaotus 0,2 sekundit.

Välja langes John Kristian Dahl.

Veerandfinaalidesse pääsesid Peeter Kümmel ning Anti Saarepuu, kes sattusid ühte sõitu koos  norralasest suursoosiku Ola Vigen Hattestadi, rootslase Emil Jönssoni, itaallase Fabio Pasini ning jaapanlase Yuichi Ondaga. 

Meeste kvalifikatsioonisõit:

Meestest asus võitlusesse esimesena Priit Narusk, kelle stardinumbriks oli kaks. Seejärel asusid rajale Timo Simonlatser neljandana, Anti Saarepuu viiendana ja Peeter Kümmel kümnendana. Kokku võistleb 135 meest.

Saarepuu püsis tükk aega liidripositsioonil, kuid kaotab hetkeliidrile Eligius Tamborninole 1,19 sekundiga.

Uueks liidriks tõuseb Johan Kjölstad ajaga 3.02,05. Saarepuu kaotab norralasele 4,93 sekundiga. Kümmel kaotab omakorda 6,99-ga, Simonlatser 10,18-ga ning Narusk 11,58-ga.

Simonlatser ja Narusk langesid 30 hulgast välja.

Saarepuu lõpetas 15. ning Kümmel 26. kohal.

«Tegu on tiitlivõistluste raskeima rajaga. Veerandfinaalis läheb veelgi raskemaks, siis algab õige sõit,» sõnas Saarepuu rahulolevalt.

Simonlatser lõpetas sõidu esialgsete tulemuste järgi 39. kohal, Narusk oli 46.

«Peab tõsiselt analüüsima. Vorm polnud nii hea ja igalt poolt tuli kaotussekundeid,» sõnas Simonlatser nördinult. «Olen tõsiselt pettunud. See teeb kurvaks.»

«Praeguses majandusseisus tuleb tõsiselt mõelda, kuidas järgmisel aastal jätkata,» jätkas Narusk nukralt. «Olin eelmisel nädalal kaks päeva haige ja suuri ootusi mul endale polnud.»

Finaalid algavad 14.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles