Räikkönen: Kanada GP-l mängivad suurt rolli turvaautod

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Lotuse meeskonna vormel-1 piloot Kimi Räikkönen peab eelseisvat Kanada GPd ettearvamatuks võistluseks, kus lõpptulemust on väga raske ennustada.

«Kvalifikatsioonisõit on oluline, kuid ei mängi lõpptulemuse osas väga suurt rolli,» rääkis Räikkönen sarja ametliku kodulehe vahendusel. «Kuigi tegu on tänavarajaga, on möödumiseks mitu kohta, seetõttu ei lähe kogu tähelepanu kvalifikatsioonile nagu Monacos,» lisas Räikkönen.

«Auto pidurid peavad heas korras olema, sest Kanada rada seab piduritele kõrged nõudmised. Samuti saab kasutada KERSi ja selles osas on Lotuse auto hea.»

Räikköneni sõnul teeb võistlussõidu ettearvamatuks ka fakt, et suurt rolli on Kanadas mänginud turvaautode rajaletulek.

«Sellel etapil näeb alati turvaautosid, pole vist möödunud ühtegi Kanada GPd, kus turvaauto rajal poleks käinud ja usun, et ka seekordne võistlus pole erand. See teeb igasuguse taktikalise planeerimise ülimalt keeruliseks, aga ka põnevaks,» arutles soomlane.

Kanada GP toimub järgmisel nädalavahetusel Montreali tänavarajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles