Anett Kontaveit raskest mängust: ma ei andnud kordagi alla

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel.
Anett Kontaveit Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel. Foto: Maarja Värv

Anett Kontaveit alustas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste nooreturniiri raske võiduga, alistades tund ja 50 minutit kestnud mängus 1:6, 6:3, 6:4 venelanna Varvara Flinki.


Avasetis ei õnnestunud turniiriks 12. asetuse saanud Kontaveidil (ITFi juunioride edetabeli 14.) kordagi enda servi hoida, kuid teises setis murdis ta kohe 15-aastase Flinki (ITFi juunioride edetabeli 46.) servi ja hoidis edu seti lõpuni. «Alguses ei saanud ennast üldse käima, vastane mängis hästi ja mina olin kuidagi ebakindel,» tõdes Kontaveit. «Eks natuke tekkis pärast esimest setti ka ärevus, aga ma ikka lootsin, et suudan enda mängu käima saada ja ei andnud kordagi alla.»

«Kui hakkas juba paremini minema, sain enesekindlust juurde. Sain võib-olla taktika ka paika, see oli hästi tähtis,» lisas Kontaveit. «Punktid olid päris pikad, eks me mõlemad üritasime üksteist jooksutada. Mul oli pikkade pallivahetustega vahepeal päris palju raskusi, sest ta mängis väga pikalt ja keeruline oli sealt ise initsiatiivi saada.»

Otsustavas setis jäi 16-aastane Kontaveit 2:4 kaotusseisu, aga võitis seejärel neli geimi järjest. «Kuidagi polnud mu mäng nii kindel kui oleksin tahtnud,» nentis ta. «Võib-olla seti lõpus mängisin hästi, aga muidu tuli palju vigu, natuke rapsisin, ilmselt sellepärast niimoodi taha jäingi, aga see andis mulle motivatsiooni, et tagasi tulla ja mitte kaotada. Võib-olla lootsin, et liiga kergelt tuleb see mäng.»

Paaril korral sai Kontaveit enda eksimuste peale suisa nii pahaseks, et soovitas endal koju sõita. «Kui ma vahel kuri olen, ütlen endale selliseid lolle asju, aga neid ei maksa nii tõsiselt võtta,» naeris Kontaveit.

Kontaveit tunnistas, et kuna ta lõpetab sel aastal 9. klassi, on õppimine turniiriks ettevalmistusele oma jälje jätnud. Tegelikult peaks ta praegu lõpueksameid tegema, ent kool tuli talle vastu ja lubab eksamid hiljem sooritada. «Muidugi olen trenni ka teinud, aga nii suures mahus õppimine väsitab ikka üsna ära, eriti vaimselt,» lausus ta. «Vähemalt sain praegu osa asju tehtud. Siin turniiril võtan ühe mängu korraga, läheb nii hästi kui läheb, ma ei taha endale mingeid lisapingeid peale panna.»

Teises ringis läheb Kontaveit vastamisi Lichtensteini tennisisti Kathinka Von Deihmanniga (ITFi juunioride edetabeli 57.). Lisaks osaleb Kontaveit koos türklanna Ipek Soyluga paarismängus. Algselt pidi Kontaveidi paariline olema juunioride edetabeli 11. reket Indy de Vroome, kuid hollandlanna tõmbas selja ära ja jääb turniirilt kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles