Käsipallikoondis kaotas mängu ja mängija

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johannson (vasakul)
Martin Johannson (vasakul) Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallikoondise peatreeneril Kalmer Mustingul oli eile õhtul meel must – vähe sellest, et koondis kaotas kontrollmängus Soomele 32:37, sai üsna kohtumise algul jalavigastuse joonemängija Martin Johannson – see muutis vigastustest räsitud meeskonna veelgi haavatavamaks.


«Johannson läks hüppelt viskele ja maandus nii halvasti, et põrutas tugevalt kanda,» kirjeldas Musting juhtunut. «Praegu (eile õhtul – toim) on tal käimisega raskusi. Esmaspäevases teises mängus ei tee ta kindlasti kaasa, peame lootma, et ta paraneb Türgis toimuvateks EM-valikmängudeks.»

Paranemiseks jääb aega väheks, sest juba kolmapäeval sõidab koondis Türki, kus reedel, laupäeval ja pühapäeval mängitakse EM-valiksarja teisele etapile pääsemise nimel kohaliku meeskonna, Läti ja Maltaga. Juhul kui Johannson ei parane, peavad koondise treenerid leidma talle asendaja. Häid variante selleks pole.

Viimastel aastatel koondises joonemängijana tegutsenud Marius Lepp lõpetas küll nädalavahetusel Iisraeli meistrivõistlused, ent rahvusmeeskonnaga ei taha ta seekord liituda.

«Mariuse tervis pole kõige parem,» märkis palluriga telefonitsi ühenduses olnud Musting. «Aga nüüd on meie olukord muutunud ja pean talle uuesti helistama.» Joonemängijate valikuid vähendab seegi, et vigastuse tõttu on samuti rivist väljas teine pikaajaline koondislane Jaan Kauge.

Eile langes joonel suur koormus esialgu Johannsoni vahetusmehena koondisse kutsutud Ego Rienerile, ent üksinda ei suuda ta seda kohta täita. «Juba teise poolaja alguses oli näha, et Riener on kehaliselt tühi,» tõdes Musting ja lisas, et Johannsoni väljalangemine mõjutas kõige rohkem just meeskonna kaitsemängu. «Selles valdkonnas on ta ikkagi meie juhtivamaid mängijaid.»

Joonemängijad pole ainsad, keda vigastusetont kimbutab. Nurgamängijatest ei saa seekord koondist aidata Kaupo Liiva ja Kristjan Muuga. Isiklikel põhjustel jätab koondisesuve vahele Raido Peedomaa.
Seniste põhimeeste puudumine aitas koondisse palju noori mängumehi.

Skoori eest hoolitsesid need mehed, kellelt seda oodatigi. Dener Jaanimaa kõmmutas Soome väravasse 10 palli, Mikk Pinnonen lisas 7, Mait Patrail 4 ja Uku-Tanel Laast 3 väravat.

Täna kohtuvad Soome ja Eesti Solvalla spordihoones teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles