Prantsusmaa GP 15. koht oli Leokile pettumus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok püüab leida MM-sarjas sellist lendu, mis viiks ta taas vähemalt esikümnesse.
Tanel Leok püüab leida MM-sarjas sellist lendu, mis viiks ta taas vähemalt esikümnesse. Foto: Team Suzuki

Rockstar Energy Suzuki meeskonnas sõitev Tanel Leok nädalavahetusel Prantsusmaal Saint-Jean D´Angely rajal sõidetud motokrossi MM-etapil endale sünnipäevakinki ei teinud. Reedel 27-aastaseks saanud Leoki koht Prantsusmaal MX1 klassi kokkuvõttes oli 15.

Kvalifikatsioonisõidus oli Leok 10., kaotades kodupubliku ees sõidu võitnud Christophe Pourcel’ile (Kawasaki) 37 sekundiga. Esimeses sõidus tõusis Leok paariks ringiks 11. kohale, lõpptulemuseks jäi 12. koht. Sõidu võitis Antonio Cairoli (KTM), teine oli Gautier Paulin (Kawasaki) ja kolmas Christophe Pourcel (Kawasaki). Teises sõidus oli Leoki koht 16., sõidu võitis taas Cairoli, teine oli Pourcel ja kolmas Paulin. Etapi kokkuvõttes oli Leok 15., etapi võitis Cairoli, teine oli Pourcel ja kolmas Paulin.

«See oli nädalavahetus, mille tahaks kiirelt unustada ja minna edasi järgmisele etapile,» kommenteeris Leok. «Stardid ei olnud head, sõitudes jäin liiga kauaks teiste taha toppama ja oleks pidanud olema rohkem agressiivsem. Ühesõnaga, ei midagi head. Nüüd tuleb see kõik unustada ja minna vastu järgmisele etapile Portugalis.»

MM-sarja liidri punast plaati hoiab edasi Antonio Cairoli (253 p), teiseks tõusis Pourcel (214 p) ja kolmas on Leoki tiimikaaslane Clement Desalle (213 p), kellest punkti kaugusel on Paulin. Leok on kümnes (121 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles