Kulli kasvatas BMW ringrajasarjas Kaunase etapiga edu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW Cup klassi meistriks tuli Raimo Kulli.
BMW Cup klassi meistriks tuli Raimo Kulli. Foto: Tarmo Kalmist

Autode ringrajasõidu Eesti meistrivõistluste (EMV) 3. ja 4. etapp peeti läinud laupäeval Leedus, Kaunase lähedal Kačergine ringrajal. Sõidud võitsid Raimo Kulli ja Kristo Krinpus.

Ilm oli Leedus seekord eriti hull, lisaks vihmahoogudele paisus tugev tuul ajuti lausa rajuks. Rajaolud olid seega eriti rasked ning eksimise võimalus suur. Klassi BMW 325 Cup EMV liider Raimo Kulli sõitis välja parima kvalifikatsiooniaja ning finišeeris 3. etapil võitjana ja 4. etapil teisel kohal, kasvatades oma edu lähima jälitaja ees rohkem kui 30-punktiliseks.

Kvalifikatsioonisõidu algul oli asfalt veel kui ning Kulli kiirustas kohe rajale. See taktika õigustas end – enne vihma jõudis ta teha kolm ringi ning parim neist tagas ka esimese stardikoha.

Esimeses sõidus tegi Kulli tegi hea stardi ja juhtis esimesest ringist peale, kuid Kristo Krinpus püsis järel ja eelviimasel ringil pressis end ettegi. Kohe seejärel aga eksis Krinpus šikaanis, Kulli tõusis uuesti liidriks ja lõpetaski võitjana.

Teise sõidu stardijärjekord määrati avasõidu ringiaegade põhjal ning Kulli pidi alustama neljandalt kohalt. Stardiga sai ta mööda Keijo Kaasikust ning hoidis end eessõitnud Kristo Krinpuse ja Tõnis Hommiku tuules. Alguses märg rada aga kuivas tasapisi ning kuuendal ringil kasutas Kulli selle ära, möödus korraga mõlemast konkurendist ja sai isegi väikese edu sisse. Rajale sattunud õli aga sundis kahel viimasel ringil kiirust kahandama, Kristo Krinpus kasutas olukorra ära ning jõudis finišisse 0,3 sekundit varem.

Raimo Kulli:«Kvalifikatsioonis läksin kohe rajale, sest oli oht, et hakkab sadama. Jõudsin kuival rajal teha kolm ringi, siis hakkas sadama ja ajad enam ei paranenud. Esimeses sõidus oli rada märg ja Kristoga käis kogu aeg tihe võistlus, mul õnnestus lõpuks 0,3 sekundiga võita. Teine sõit algas niiskel rajal, mina lootsin, et see kuivaks. Nii juhtuski ja kui rada oli piisavalt kuiv, läksin mäest alla minekul korraga nii Kristost kui ka Tõnis Hommikust mööda. Orust üles minnes oli aga keegi rajale õli ajanud, kahel viimasel ringil kaotasin ma seal meeletult ja Kristol õnnestus tänu paremale kiirendusele lõpuks võit võtta.»

Kokkuvõttes on Kulli aga endiselt klassis BMW 325 Cup EMV kindel liider, tema edu lähimate jälitajate ees isegi kasvas. EMV järgmised kaks etappi sõidetakse 16. juunil Soomes Hämeenlinnas Ahvenisto rajal.

Tulemused, Kačergine, 2.06.2011:

1. sõit (EMV 3. etapp)

1.  Raimo Kulli       21.21,906

2.  Kristo Krinpus        +0,311

3.  Tõnis Hommik       +5,195

2. sõit (EMV 4. etapp)

1.  Krinpus              18.02,046

1.  Kulli                         +0,343

3.  Hommik                 +8,585

EMV punktiseis (4/12)

1.  Kulli                                119

2.  Hommik                          86

3.  Taavi Klooren                65

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles