Särkidest, sokkidest ja emaarmastusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal ja tema sarlakpunane särk.
Rafael Nadal ja tema sarlakpunane särk. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste esimese nädala ajal arutleti pressikonverentsil korduvalt riietuse üle, kuid kummalisel kombel mitte nais-, vaid meestennisistidega.


Otsa tegi eelmisel nädalal lahti üks Prantsusmaa ajakirjanik, kes uuris kuuel korral Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel triumfeerinud Rafael Nadalilt: «Vabandust, et ma natuke pinnapealne olen, aga mul on väga tähtis moealane küsimus: mis teie mängusärgi täpne värvitoon on?»

Ootamatu küsimus pani muigama nii ajakirjanikud kui Nadali, kuid hispaanlane suhtus teemasse väga positiivselt. «Uurin järele ja annan järgmine kord teada,» vastas ta naerdes. «See on väga hea küsimus, lõpuks ometi midagi teistsugust, väga huvitav! Küsin Nikelt järgi ja annan teada.»

Järgnevatel pressikonverentsidel pole Nadal oma roosakat tooni särgist enam rääkinud, kuid Nike tooteandmete järgi on tema särk sarlakpunane.

Vanad riided  

Enne tänavusi Prantsusmaa lahtisi postitas Federer oma Facebooki lehele pildi, kus tal oli ühes jalas must ja teises valge sokk, ning palus fännidel aidata otsustada, mis värvi sokke kanda. «See on lõbus väike lollitamine,» selgitas Federer ajakirjanikele. «Isiklikult kannaksin musti, aga eks ole näha, mis fännid arvavad.»

Meeste esireketil Novak Djokovicil lõppes mai keskel koostöö senise rõivasponsori Sergio Tacchiniga ning nüüd kannab ta Jaapani firma Uniqlo riideid. Pärast avaringi matši tundis üks ajakirjanik huvi, kas uus riietus on ka mugav. «Ma armastan seda. Aga kuidas teile meeldis?» küsis Djokovic vastu.

«Sa näed selles hea välja,» vastas ajakirjanik muheledes.

Kuna kogu edetabeli esikolmik arutles pressikonverentsil riietuse üle, ei pääsenud sellest ka maailma neljas reket Andy Murray, kelle käest küsiti, kui palju tal oma mänguvormi asjus sõnaõigust on või kas see teda üldse huvitab. «Ma ei mõtle sellele nii palju kui mõned teised kutid. Praegune riietus on mul hooaja algusest olnud, mulle meeldib ühte mänguvormi pisut kauem kanda, mitte iga nädal vahetada,» selgitas Murray.

Briti ajalehe Times reporter Neil Harman avaldas pärast särgiteema esilekerkimist Twitteris, et tema arvates on Murray mänguvorm üsnagi ebahuvitav. Mõistagi edastati sõnum pressikonverentsil ka Murrayle. «Kas ta on praegu ise siin? Vist mitte,» vaatas Murray küsivalt ruumis ringi ning jätkas naerdes. «Sellisel juhul võin öelda, mis tahan. Minu arvates on tema aastate jooksul üsna kummalisi särke kandnud, seetõttu ei kavatse ma kuulata, mis tal moe kohta öelda on.»

Siberi uhkus

Seejärel laskus Murray soki-arutellu, avaldades, et ei lähe kunagi väljakule uhiuutes sokkides. Nimelt tundis ajakirjanik huvi, kas Murray viskab pärast igat mängu oma sokid minema, kuna liivaväljak määrib need punakaspruuniks. «Ma kannan ainult vanu sokke, mulle uued ei meeldi. Jalad libisevad tossudes ja seetõttu on vanad sokid paremad,» teatas Murray. «Uusi sokke kannan iga päev, aga mängides panen jalga paar kuud vanad sokid.»

Lisaks meeste moejuttudele on pressikonverentsidel üsna avameelne olnud ka tänavu suureks soosikuks peetav Maria Šarapova, kelle ema on talle Pariisis toeks, isa aga valvab Floridas tema koera. «Räägin isaga iga päev, aga peamiselt selleks, et uurida, kas mu koer on veel elus,» naeris Šarapova. «Ta pole varem mu koera hoidnud, seetõttu olen pisut mures, aga ema on veel rohkem.»

Šarapova sõnul pole ema Jelena temaga juba aastaid nii kaua võistlustel koos olnud kui nüüd. «Mul on siis keegi, kes riideid kokku voldib,» lausus Šarapova. «Olen väga ärahellitatud. Ta on parim ema maailmas, oleksin väga õnnelik, kui kunagi suudan olla kas või ühe protsendi sellest, mis tema. Olen väga õnnelik, tal on minu elus tähtis koht, ta rahustab mind maha ja see on väga tore, kui ta minuga on.»

Šarapova teatas veel, et on äärmiselt uhke oma Siberi juurte üle, ent kui talle öeldi, et Siberil pole just parim maine, ja uuriti, mis seal head on, jäi Šarapova esialgu kimbatusse. «Head kasukad,» vastas ta lõpuks naeratades. «Ja tekid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles