Tšehhi teleajakirjanikud solvasid maailmameistrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa Saarinen Foto: AP / Scanpix

Murdmaasuusatamise 10 km klassikadistantsi maailmameistriks tulnud soomlanna Aino-Kaisa Saarinen pidi pärast võitu Tšehhi televisioonile antud intervjuus vastama ebameeldivatele küsimustele.

«Mulle esitati umbes selline küsimus, et kui olen 30-aastane ja alles nüüd saatis mind edu... Intervjueerija andis mõista, et olen liiga vana ja ma peaksin lõpetama,» kirjeldas Saarinen MTV3-le.

Saarinen arvutas just enne intervjuud koondisekaaslase Riitta-Liisa Roponeniga välja, et sõidu nn kuuma rühma keskmine vanus oli 30 aastat. See aitas Saarinenil küsimusele hõlpsalt vastata.

«Teatasin, et olen suusataja kohta keskmise vanusega. Lisasin, et kas mitte pole veidi inetu öelda naisele «sa oled vana»,» selgitas Saarinen.

Soomlanna tunnistas, et arutas asja ka tiimikaaslastega. «Hiljem arutasime tüdrukutega selle üle. Jõudsime järeldusele, et siin Kesk-Euroopas liigitatakse ilmselt üle 30-aastased naised vanadeks,» imestas Saarinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles