Musting: alagrupp on raske, kuid sihiks on esikoht

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondis 2013. aasta MM-valiksarja mängus Soome vastu.
Eesti käsipallikoondis 2013. aasta MM-valiksarja mängus Soome vastu. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti meeste käsipallikoondis osaleb sel nädalavahetusel Türgis toimuval 2014. aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooni esimese osa turniiril, kus lisaks võõrustajatele tuleb kohtuda Läti ja Maltaga.

Valiktsükli esimeses osas osaleb 16 riiki, kes on jagatud nelja neljaliikmelisse alagruppi. Järgmisse ringi pääsevad alagruppide võitjad, lisaks kaks paremat teise koha meeskonda. «Alagrupp on meil raske, kuid sihiks oleme seadnud esikoha,» lausus Eesti koondise peatreener Kalmer Musting.

«Türgit toetab maruline kodupublik, mis teeb nad veelgi ohtlikumaks. Lätiga saame ilmselt rahulikus miljöös asju ajada, ent ega nemadki kergeks vastaseks ole. Viimastel aastatel on neil olnud probleeme komplekteeritusega ja nüüdki sõltub palju sellest, millise koosseisu nad turniiriks kokku saavad. Alagrupi kolmas vastane Malta peaks olema kergemate killast.»

 

Eesti koondis ei saa Türgis mängida oma parimas koosseisus. Hiljuti Iisraelis raske hooaja lõpetanud Marius Lepp klubilt uut lepingut ei saanud ja nii otsustas ta tulevikku silmas pidades keha ja vaimu turgutada ning vana traumat ravida, et endale sügiseks uus töökoht leida. Vigastuste tõttu ei saa koondisega liituda Jaan Kauge, Kaupo Liiva ja Kristjan Muuga.

Tagatipuks tegi kontrollkohtumises Soomega jalale haiget Martin Johannson, kes peaks Türgis siiski mängukõlbulik olema. «Johannson on meie jaoks üks olulisemaid lülisid, seda eriti kaitses,» ei varjanud Musting. «Seega vajame teda väga. Igatahes ta ise on meelestatud optimistlikult.»

Eesti koondise koosseis: Marius Aleksejev (Kriens-Luzern/Šveits), Mikk Pinnonen Arhus Handbold/Taani), Marko Slastinovski (HC Kehra), Dener Jaanimaa (EHV Aue/Saksamaa), Mait Patrail (TSV Hannover-Burgdorf/Saksamaa), Martin Johannson (HC Odorheiu Secuiesc/Rumeenia), Janar Mägi (EHV Aue/Saksamaa), Denis Lõokene (Põlva Serviti), Mario Karuse (Põlva Serviti), Uku-Tanel Laast (HC Kehra), Siim Pinnonen (Odder Handbold/Taani), Jürgen Rooba (Viimsi HC), Janis Selge (Põlva Serviti), Kaspar Lees (HC Kehra), Ego Riener (Viimsi HC), Jorma Käsper (HC Kehra). Peatreener Kalmer Musting, treener Ain Pinnonen.

D-alagrupi ajakava (Eesti aja järgi):

08.06. (kell 17.00) Läti – Malta

08.06. (kell 19.00) Eesti – Türgi

09.06. (kell 17.00) Malta – Eesti

09.06. (kell 19.00) Türgi – Läti

10.06. (kell 17.00) Eesti – Läti

10.06. (kell 19.00) Türgi – Malta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles