Mart Poom: tuleb kindlasti põnev turniir

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U19 EM-finaalturniiri alagrupppide loosimist läbi viinud Mart Poom ning UEFA noorte- ja amatöörjalgpalli komitee esimees Jim Boyce.
U19 EM-finaalturniiri alagrupppide loosimist läbi viinud Mart Poom ning UEFA noorte- ja amatöörjalgpalli komitee esimees Jim Boyce. Foto: Andres Haabu

Eestis toimuva jalgpalli U19 EM-finaalturniiri patrooni Mart Poomi hinnangul andis loosiratas kaks võrdset alagruppi, mis tuleb turniirile igati kasuks ja teeb korraldajatele vaid rõõmu.

«Mõlemas alagrupis on kaks suurt soosikut – ühes Hispaania ja Portugal, teises Prantsusmaa ja Inglismaa,» sõnas Poom ning viitas veel ühele põnevale vastasseisule. «Endiste Jugoslaavia riikide Serbia ja Horvaatia mäng on kindlasti samuti tuline. Pealtvaatajate jaoks tuleb kindlasti äärmiselt põnev turniir.»

Lisaks alagrupist edasipääsule on hinnas ka grupi kolmas koht, sest turniiri kuus paremat meeskonda pääsevad osalema aasta pärast Türgis toimuvatel maailmameistrivõistlustel. Eestilgi on seega küllalt, mille nimel mängida. «Iga loos olnuks meile raske, sest finaalturniiril mängijad on ju kõik eliitringi grupivõitjad. Samas võinuks hulleminigi minna,» hindas Poom.

«Šansid on meil olemas. Näiteks Portugal on selline ettearvamatu meeskond, kes võib vahel ka jala sirgu lasta,» leidis Poom. «Nii mõndagi võib sõltuda ka sellest, kas vastasel on alagrupi viimases voorus veel midagi mängus,» viitas ta Eesti viimasele grupikohtumisele Hispaaniaga. «Loodame, et mõni meeskond alahindab meid. U-21 koondis sai näiteks hiljuti Hispaania vastu kaitsetööga täitsa hästi hakkama, hoides nad vaid ühe värava peal,» tõi Poom näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles