Legendaarne rallimees naaseb võistlusrajale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli. Pilt on illustratiivne.
Saaremaa ralli. Pilt on illustratiivne. Foto: Harli Uljas

Eesti ralliajaloos oma kindlat kohta omav Vello Õunpuu, kes tervislikel põhjustel pidi 1984. aastal oma armastatud spordialast loobuma, on tervise korda saanud ja soovib naaseda ralliradadele. Omal ajal Nõukogude Liidu koondisesse kuulunud, kaks korda N-Liidu hõbedale tulnud ja koos Aarne Timuskiga 1982. aastal Eesti parimaks võistkonnaks valitud Õunpuu sooviks on tulla neljaveolise autoga Saaremaa ralli starti.

«Eks paljud minu ajal sõitnud mehed enam ise rajale ei kipu, kuid minu jaoks jäi rallisõit pooleli hetkel, kui ma olin tipus ja palju oli ees ootamas. Eks see on mul ikka kripeldanud sees ja kuna ma ralli juures ikka olen olnud, andes nõu Rainer Ausile, siis loomulikult tekib ikka endal ka soov korra veel rajale tulla.

Kuna ma oma karjääri jooksul sõitsin vaid tagaveoliste autodega, siis tahaks proovida võidu sõita neljaveolise autoga. Minu jaoks ei ole oluline, et see oleks N-rühma uuem auto, see võib olla ka mõni vanem neljaveoline masin, eks ma vaikselt olen vaadanud juba ringi ka,» rääkis Vello Õunpuu ruudulipp.ee veebilehele ja lisas, et kui sõita siis ikka numbriga ja teistega võidu. «Nulli või VIP-autot ei tahaks sõita, ikka võistlust.»

Vello Õunpuu tagasitulekut rallirajale on valmis toetama juba mõned ettevõtjatest rallisõbrad, kuid abi on Vello sõnul igati teretulnud, selleks võivad soovijad ise Velloga ühendust võtta. Teine plaan seoses selle autoga on Vello Õunpuul veel. Rainer Ausi õpetanud Õunpuu ütleb, et saaks sellega koolitada teisigi noori sportlasi, kes sooviksid tema näpunäiteid kuulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles