Platini: rassism viib EMil mängude katkestamiseni

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

UEFA president Michel Platini teatas, et eelseisval jalgpalli EMil rassistlike solvangute ohvriks langevad mängijad sellele reageerida ei tohi. Vastasel juhul riskivad jalgpallurid kollase kaardi saamisega.

Poolas ja Ukrainas toimuva EM-finaalturniiri eel on rassismiteema pidevaks kõneaineks. Kõige teravama kriitikaga tuli välja Itaalia koondise mustanahaline ründetäht Mario Balotelli, kes lubas solvangute korral väljakult lahkuda.

Platini sõnul karistatakse rassitlikele solvangutele reageerivid jalgpallureid kollase kaardiga, kirjutab BBC Sport. «Mängija - antud juhul Mario Balotelli - ei langeta neid otsuseid. Mängijat karistatakse väljakult lahkumise eest kollase kaardiga,» ütles Platini.

Platini sõnul jääb lõplik vastutus kohtunikule, kel on õigus kohtumine ajutiselt või lõplikult peatada. «Kohtunikele on antud õigus mäng rassistlike solvangute jätkudes lõppenuks kuulutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles