Beckham mängib olümpial Suurbritannia koondise eest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham pääseb olümpiale ka mängijana.
David Beckham pääseb olümpiale ka mängijana. Foto: SCANPIX

David Beckham on nimetatud 35 mehe sekka, kelle hulgast Suurbritannia jalgpalli olümpiakoondise peatreener Stuart Pearce valib 6. juuliks 18 olümpiameeskonda kuulujat, kinnitab Sportsmail.

Olümpial osalevasse alla 23-aastaste meeskonda on lubatud lisada kolm vanemat mängijat ja 37-aastane Beckham ei ole kunagi saladust teinud, et sünnimaa esindamine olümpiamängudel on üks tema unistustest. Tema osalemise kohal püsis seni siiski kahtlusevari, kuid eelnimekirja asetamine tähendab, et kui vigastus või muud ettenägematud asjaolud välja arvata, siis Pearce enam Beckhamit kõrvale lükkama ei hakka.

Beckham on siiski pidanud tõrjuma kriitikuid, kes väidavad, et tema kaasamine teenib eeskätt turniiri reklaamimise ja piletimüügi eesmärke, mitte pole mõeldud koondise tugevdamiseks. Sellist arvamust on solvavaks nimetanud nii Beckham ise kui ka peatreener Pearce, kes kinnitab, et teeb valiku puhtalt sportliku aspekti põhjal.

Pearce ei ole veel teatanud, kas avalikustab esialgse nimekirja, ent Sportsmaili andmetel on 34 nime selles kindlad. Ainus lahtine ots puudutab väravavaht Jack Butlandi, kes kuulub täna algaval EMil Inglismaa täiskasvanute koondisesse. Inglismaa jalgpalliliit on küll kehtestanud seaduse, mille kohaselt ühtegi A-koondise liiget olümpiale ei saadeta, ent kolmanda väravavahi Butlandi osas võidakse erand teha, kui ta ei peaks EMil mänguaega saama.

Esmalt peab 19-aastane Butland siiski saama nõusoleku koduklubilt Birmingham Citylt.  Butland kuulus kaua Pearce’i plaanidesse, ent kutsuti ootamatult A-koondise juurde, kui Ben Foster varumehe staatusest loobus ja John Ruddy treeningul vigastada sai. Inglismaa esiväravavaht on EMil Joe Hart ja teine number Robert Green.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles