Kaotuse põhjus: tuul ja vastase kogemused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Erakogu

16-aastane Anett Kontaveit kaotas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste noorteturniiri poolfinaalis 2. asetusega 18-aastasele sakslannale Annika Be­ckile 3:6, 3:6.


Beck paikneb naiste maailma edetabelis 165. real, turniiril 12. paigutatud Kontaveit aga 423. kohal.

«Oli kõva tuul ja see ei sobinud minu agressiivse mängustiiliga,» nentis Kontaveit. «Tuul oli küll mõlemal, aga vastane sai sellega paremini hakkama, ta mängis väga hästi, kuid mina kindlasti ei mänginud oma parimat mängu.»

Mäng kestis minuti üle ühe tunni. Kontaveit tegi kohtumise jooksul kuus topeltviga, Beck viis, ässasid ei servinud kumbki. Mängitud punktidest võitis Kontaveit 47 ja Beck 66.

Kontaveit kasutas seitsmest teenitud murdepallist ära kolm, samas kui Beckil oli koguni 17 murdevõimalust, kuid ta realiseeris neist vaid kuus. «Vastane oli seekord parem. Ta tõrjus väga hästi ega teinud üldse lihtvigu, võib-olla seetõttu õnnestus tal ka nii palju mu servi murda,» mõtiskles Kontaveit. «Ta mängib ikkagi rohkem naisteturniire ja tal on palju rohkem kogemusi.»

Esimest korda suure slämmi noorteturniiril nii kaugele jõudnud Kontaveit kinnitas, et on tulemusega rahul. «Natuke olen ikka pettunud, aga loodetavasti läheb see varsti üle, sest tegelikult pole ju poolfinaali jõudmine halb saavutus, tegelikult võib rahule jääda,» sõnas Kontaveit, kes enne Pariisi sõitmist klaaris koolis võlgu ning valmistus 9. klassi lõpueksamiteks, millele mõistagi kulus kõvasti energiat.

Nüüd tuleb Kontaveit koju, teeb eksamid ära ning seejärel alustab mängimist muruväljakutel. Enne Wimbledoni noorteturniiri algust võtab ta eakaaslastega mõõtu Roehamptonis.

Prantsusmaa lahtistel selgusid eile meeste üksikmängu finalistid. Juba seitsmendat korda jõudis finaali Rafael Nadal (ATP 2.), kes alistas ülikindlalt 6:2, 6:2, 6:1 oma kaasmaalase David Ferreri (ATP 6.). Hispaanlane on Pariisi liivaväljakutel võidutsenud kuuel korral, sama palju Prantsusmaa lahtiste esikohti on ka Björn Borgil, kuid Nadalil on nüüd võimalus selles arvestuses juhtima minna.

Arvestades, et Nadal on Prantsusmaa lahtistel 51 võidu kõrval saanud vaid ühe kaotuse, on ta homses finaalis selge soosik. Tema finaalivastane on maailma esireket Novak Djokovic, kes oli 6:4, 7:5, 6:3 parem Roger Federerist (ATP 3.).

Kui mullusest tänavuste Austraalia lahtisteni kaotas Nadal Djokovicile järjest seitsmes finaalmängus, siis sel hooajal on Nadal serblast juba kahes finaalis võitnud.

Täna selgub naiste üksikmängu võitja, finaalis lähevad vastamisi uuel nädalal maailma esireketiks tõusev Maria Šarapova ja itaallanna Sara Errani (WTA 24.), kes eile võitis koos kaasmaalanna Roberta Vinciga naiste paarismängu, finaalis alistati 4:6, 6:4, 6:2 venelannad Maria Kirilenko ja Nadja Petrova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles