Eesti naiskond sai 15. koha, võitis Soome

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaili Sirge
Kaili Sirge Foto: Toomas Huik

Põhja-suusaalade maailmameistrivõistlustel Liberecis võitis naiste 4 x 5 km teatesõidu Soome, Eesti naiskond lõpetas viimase, 15. kohaga.

«Jäin sõiduga rahule. Eesmärk oli kaotada mitte väga palju rohkem kui minutiga,» avaldas avavahetusest 9. teate edasi andnud Kaija Udras ja lisas: «Oleksime rahul olnud kõrgema kui 14. kohaga. Paraku ei õnnestunud.»

Koondise peatreener Kalmer Tramm jäi naistega aga rahule. «Ei saa kurta, me pole tiitlivõistlustel parimatele veel nii vähesega kaotanudki!» sõnas ta. «Kõik naised andsid endast maksimumi!»

Sirge sõnul andsid talle kolm rasket võistluspäeva täna tunda. «Lõpus oli juba üsna raske. Samas nägime täna siin ära, et asi pole päris lootusetu. Naiste teatenelikusse pääsemisel oli lausa konkurents,» sõnas ka sprindis ja paarissprindis kaasa teinud Sirge.


Sõidu käik:

Naiste 4 x 5 km teatevõistluses sõidab Eesti koondise avavahetust Kaija Udras, seejärel läheb rajale Triin Ojaste, temalt võtab vahetuse üle Tatjana Mannima, ankrunaisena stardib Kaili Sirge.

Udras lõpetas oma vahetuse üheksandana, kaotades esimesena vahetanud Poola naiskonnale 1.05,8.

Teise vahetuse lõpetas esimesena Soome, Ojaste andis teatevahetuse üle 12. kohal. Kaotust Soomele 2.07,0.

Pärast kolmandat vahetust juhib Norra Soome ees, Mannima lõpetas vahetuse 14. kohaga, kaotust liidrile 2.39,9.

Eelviimasena rajale pääsenud Sirge lasi endast mööda ka Ukraina ning Eesti lõpetas võistluse viimase kohaga, kaotades võitjale Soomele 3.45,7.

Aino-Kaisa Saarinen tõi Soome kindla liidrina finišisse, märksa põnevam oli võistlus ülejäänud medalitele. Kogu oma vahetuse teist kohta hoidnud Norra pidi finišisirgel tunnistama Saksamaa ja Rootsi paremust.

Tulemused:

1. Soome 54.24,3

2.  Saksamaa +13,0

3. Rootsi +13,4

4. Norra +16,1

5. Itaalia +52,1

6. Poola +1.12,1

7. Jaapan +1.16,1

8. Venemaa +1.37,4

...

15. Eesti +3.45,7.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles