Eesti kahevõistluse meeskond sai üheksanda koha, võitis Jaapan

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldo Leetoja.
Aldo Leetoja. Foto: Toomas Huik/Postimees

Täna jagatakse Libereci maailmameistrivõistlustel kahevõistluse meeskonnavõistluse medalid. Eesti neliku moodustavad Kaarel Nurmsalu, Kail Piho, Karl-August Tiirmaa ja Aldo Leetoja.

«Jäin nii sõidu kui ka hüpetega väga rahule. Õnneks ei vedanud kedagi alt,» avaldas Piho.

Kõik neli meest tunnistasid justkui ühest suust, et meeskonna eesmärgiks oli  põhjanaabrite alistamine. «Soomele oleks tahtnud ikka ära panna! Meil ju treener ka soomlane,» avaldas Tiirmaa.

Kaarel Nurmsalu hinnangul võinuks ilma tema kukkumiseta  Eesti jaoks  koht esikaheksas reaalne olla. «Lõpuspurdis on mind raske edestada. Kahju, et kukkumine võimaluse võttis,» kahetses ta ja selgitas: «Lõpus oli jalg juba pehme ka. Raja olukord oli selline nagu ta oli.  Eks järgmine kord tuleb paremini sõita.»

Esimesena läks rajale Prantsusmaa, neile järgnes Austria 8, Soome 13 ja Saksamaa 17 sekundit hiljem.

Eesti sai rajale 2 minutit ja neli sekundit Prantsusmaast hiljem. USA ja Šveitsi meeskonnad otsustasid mitte startida.

Sõidu käik:

Esimesena vahetab Jaapan, eestlastest annab Kail Piho Aldo Leetojale vahetuse üle üheksandana, kaotust liidrile 1.56,8.

Teise vahetuse järel on liidrikohal Prantsusmaa Norra (+0,7), Saksamaa (+1,1) ja Jaapani (+4,1) ees. Leetoja sai viimastel kilomeetritel mööda Soomest ning lõpetab oma vahetuse kaheksandana, kaotades liidrile 2.57,9. Soome kaotab Prantsusmaale 3.13,4. 

Kolmandas vahetuses läks Eesti eest rajale Karl-August Tiirmaa. Esimesena vahetab Saksamaa, edu teisena vahetava Jaapani ees on juba 12,1 sekundit, Norra kaotab 13,4 sekundit ning Prantsusmaa jääb maha juba 20,8 sekundit. Tiirmaa suutis Soome oma selja taga hoida ja lõpetas vahetuse kaheksandana, kaotust liidrile 4.06,1.

Viimases vahetuses läks Eesti eest rajale Kaarel Nurmsalu.

Maailmameistriks krooniti 14-aastase vaheaja järel Jaapani meeskond, hõbeda sai Saksamaa ning kolmandaks jäeti Norra. Nurmsalul tuli lõpuks siiski Soome paremust tunnistada, Eesti sai kokkuvõttes üheksanda koha, kaotades Jaapanile 5.19,2

Tulemused:

1. Jaapan 48.32,3

2. Saksamaa +0,0

3. Norra +3,6

4. Prantsusmaa +17,1

5.  Austria +1.05,0

6. Tšehhi +2.56,6

7. Itaalia +4.04,5

8. Soome +4.59,1

9. Eesti +5.19,1

10. Venemaa +5.59,9

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles