Tule värskesse õhku jalgpalli vaatama

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mm-i finaal Vabaduse väljakul
Mm-i finaal Vabaduse väljakul Foto: Jelena Rudi

Nagu mõned tähelepanelikud pealinna elanikud tähele panid, oli eile võimalik jalgpalli vaadata otseülekande vahendusel otse Tallinna südames- Vabaduse väljakul.

Suurel ekraanil näidati otse juba esimest mängu Kreeka ja Tšehhi vahel, kuid suuremaks meluks läks siis, kui meie idanaabrid kohtusid korraldajamaa Poola koondisega. Vabaduse väljakule oli kogunud palju rahvast – trepp oli inimestest pungil. Kes trepile ei mahtunud, vaatas mängu kaugemal seistes või hoopistükis trepi kõrval.Igale Venemaa koondise ohtlikumale liigutusele elati häälekalt kaasa.

Linnavalitsus plaanib mänge suurel ekraanil näidata ka edaspidi. Tallinna Kesklinna valitsus kirjutab oma pressiteates, et plaanitakse näidata kokku 29 mängu. Ühisvaatamist ei toimu riiklikul leinapäeval, 14. juunil.

Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul oli nädalavahetusel jalgpalli vaatama kogunenud mitmesaja pealine publik tõestuseks sellest, et rahvale meeldib suuri spordivõistlusi ühiselt vaadata. Emi ülekandmist jätkatakse juunikuu jooksul ning Korb kutsub üles kõiki linlasi kodudest välja tulema.

Vaatajate mugavuse huvides on üles on pandud prügikastid ja avalikku korda tagab Tallina Munitsipaalpolitsei.

Ülekannete avalikuks esitamiseks on Kesklinna Valitsusel luba Eesti Televisioonilt ning litsents võistluste korraldajalt Euroopa Jalgpalliliidult (UEFA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles