Naiste koondis alustab ajaloolist valiksarja

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskonna peatreener Jaanus Levkoi.
Naiskonna peatreener Jaanus Levkoi. Foto: Peeter Langovits

Eesti naiste korvpallikoondis alustab teekonda pääsemaks 2013. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.


Rahvusnaiskond peab esimese valiksarja kohtumise täna kell 19 kodus Šveitsi vastu, kellega mängiti ka eelmisel suvel ja siis sai Eesti kindla 80:54 võidu.

Alates sellest aastast ei ole naiskonnad enam tugevuse kaupa divisjonidesse jagatud, vaid on moodustatud viis alagruppi, mille kaks paremat pääsevad finaalturniirile Prantsusmaale.

«Vaatamata napile ettevalmistusajale oleme päris heas seisus. Kontrollmängud läksid asja ette, saime liikumisi katsetada ja kokkumängu lihvida,» räägib Levkoi. Ettevalmistusperioodil alistati kahel korral Läti kuni 20-aastaste naiskond ja kaotati napilt Soomele.  

«Soome oli väga kõva vastane ja see mäng andis meie seisukorrast hea ülevaate.»

Lisaks Šveitsile kuuluvad Eestiga samasse alagruppi Poola, Serbia ja Montenegro. «Esialgu keskendume mängule Šveitsi vastu, seejärel vaatame edasi. Võtame mäng-mängult,» sõnab Levkoi.

Ka koondislaste füüsiline vorm laseb peatreeneri sõnul valiktsüklis korralikult mängida. «Meil on ka piisavalt võimalusi vahetusi teha, kuigi eks osale mängijatele langeb ikka suurem koormus.»

«Ise oleme siia suurde mängu trüginud ja nüüd peame sellega hakkama saama,» on peatreener positiivselt meelestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles