Norralanna kibedad pisarad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas SOome naiskond - Aino Kaisa Saarinen (vasakult), Riitta-Liisa Roponen, Virpi Kuitunen ja Pirjo Muranen.
Võidukas SOome naiskond - Aino Kaisa Saarinen (vasakult), Riitta-Liisa Roponen, Virpi Kuitunen ja Pirjo Muranen. Foto: AP / Scanpix

Kõigest 19-aastase norralanna Marthe Kristofferseni õlule langes Libereci MMi eilses teatesõidus koorem, mida keegi halvimaski unenäos ei sooviks – ankrunaisena ei suutnud ta lõpuspurdis Saksamaa ja Rootsi rünnakule vastata ning naiskond pidi esimesena medalita jääma.


Kristoffersen valas finiši järel kibedaid pisaraid. Naiskonnakaaslased tormasid teda küll lohutama, kuid suurt abi sellest polnud. Õbluke norralanna vaatas pettunult pealt, kuidas Soome, Saksamaa ja Rootsi naiskond võidutantsu lõid. Tantsu, mida tegelikult pidanuks lööma suursoosik Norra.

Seda enam, et viimasele vahetusele läks Kristoffersen 8,2-sekundilise eduga Soome ees. 2,5 km kohal tõstis soomlannade ankur Aino-Kaisa Saarinen põhjanaabrid liidriks. Nende võidus polnud kahtlustki.

Ent järgnevate kohtade eest kujunes võitlus üle ootuste dramaatiliseks. Norralannad olid veel 750 meetrit enne lõppu Saksamaast ja Rootsist 12 sekundiga ees. Finišisirgele tuli kolm naiskonda kõrvuti – paraku ei suutnud Norra nääpsuke ankrunaine sakslanna Claudia Nystadi ja rootslanne Charlotte Kalla lõpuspurdile vastata.

Eestlannad pidid vaatamata südikale esitusele leppima viimase, 15. kohaga, kaotust võitjatele kogunes 3.45,7 «Olen tüdrukute sõiduga rahul. Me pole tiitlivõistlustel nii vähe võitjatele veel kaotanudki,» hindas koondise peatreener Kalmer Tramm.

Eestit esindasid Kaija Udras, kes tuli avavahetusest üheksandana, Triin Ojaste, kes lasi kaks vastast mööda, Tatjana Mannima, kes lasi omakorda kaks riiki mööda, ning Kaili Sirge, kelle sõidu järel langes Eesti 15. ehk viimaseks.

Libereci MM

Naiste 4 x 5 teatesõit
1. Soome (Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen, Aino Kaisa Saarinen) 54.24,3, 2. Saksamaa (Katrin Zeller, Evi Sachenbacher Stehle, Mirima Gössner, Claudia Nystad) +13,0, 3. Rootsi  (Lina Andersson, Britta Norgren, Anna Haag, Charlotte Kalla) +13,4 ... 15. Eesti (Kaija Udras, Triin Ojaste, Tatjana Mannima, Kaili Sirge) +3.45,7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles