Armstrong jääb oma seitsmest Tour de France'i võidust ilma?

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

USA antidopinguagentuur kavatseb esitada Lance Armstrongile süüdistuse, mille tulemusena võib legendaarne rattur jääda ilma oma kõigist Tour de France'i võitudest.

Väidetavalt pärineb kompromiteeriv info mitmetelt jalgratturitelt ja jagratta meeskondade ametnikelt, kes on valmis tunnistama oma isiklikest kogemustest. Vahendab Wall Street Journal.

Süüdistustelaviini alla ei satu ainult Armstrong – paljastada üritatakse tervet dopinguvõrgustikku. Teiste hulgas süüdistatakse endiste Armstrongi meeskondade mänedžeri Johan Bruyneeli ja endist meeskonna arsti Luis Garcia Del Moral’i.Süüdistuses räägitakse lausa vandenõust, kuhu on kaasatud meeskondade ametnikud, töötajad, arstid ja tippratturid. 

Jalgrattaspordist loobumise järel on Armstrong tegelenud triatloniga ning nende süüdistuste valguses on USA triatloniliit määranud talle võistluskeelu, mis kehtib asjaolude selginemiseni.

Dopingusüüdistused on keerlenud Armstongi ümber juba aastast 2010, kui tema dopingutarvitamisest rääkis USA jalgratta liidule teiste hulgas tema endine meeskonnakaaslane Floyd Landis.

Armstrong ise eitab dopingutarvitamist ja kirjeldab uut süüdistust kui katset tuua välja taaskord need üle 16 aasta tagused asjad ning võtta nende abil temalt seitse väljateenitud Tour de France'i võitu.

Kuigi süüdistused on väga tõsised, pole need siiski kriminaalse iseloomuga – USA antidopingu agentuuri pädevuses on vaid võistluskeeldude määramine ja saavutatud võitude annulleerimine. Kui antidopingu agentuur leiab Armstrongi süüdi olevat,võib rattaäss pöörduda edasi Rahvusvahelisse Spordi Arbitraažikohusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles