Viimaseks alagrupimänguks sõidab Poola vähemalt 20 000 Venemaa fänni

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallikoondise fännid
Venemaa jalgpallikoondise fännid Foto: SCANPIX

Poola ametivõimude hinnangul saabub laupäeval Varssavis peetavale jalgpalli EM-finaalturniiri A-alagrupi viimasele mängule Venemaa ja Kreeka vahel 20 000 Venemaa koondise fänni, kes on pileti juba soetanud.

Teisipäevasele Venemaa-Poola mängule elas kohapeal kaasa poole vähem Venemaa fänne, kuid terve päeva jooksul juhtus mitmeid vägivaldseid intsidente, kirjutab Reuters.

Varssavi võimude teatel on nad valmis fännide turvalisuse tagama ning sarnaseid vägivaldseid kokkupõrkeid, nagu leidsid aset teisipäeval, enam ei juhtu. Teisipäeval pidid Poola politseinikud appi võtma nii pisargaasi kui kummikuulid, et kaklevaid jalgpallihuligaane lahutada.

Vahi alla võeti 184 inimest, neist suurem osa ehk 156 olid poolakad, ülejäänud olid peamiselt Vene kodakondsed.  

Täna määrati osadele huligaanidele Varssavi kohtus juba ka karistusi, mis ulatusid rahatrahvidest kuni 12-kuulise vangistuseni.

Mitteametlikel andmeil mässas teisipäeval Varssavis 20 000 Venemaa koondise fänni, kellest suurem osa oli Poola sõitnud niisama, mängupileteid neil polnud. Seega võib eeldada, et ka laupäevaks tuleb Varssavisse märksa rohkem fänne kui need 20 000, kellel on juba pilet.

Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) aga teatas eile, et kui Venemaa koondise fännid veel korda rikuvad, jääb Venemaa 2016. aasta EMi valiktsüklis kuuest punktist ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles