Venemaa kaebab UEFA karistuse edasi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallifänn
Venemaa jalgpallifänn Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) teatas eile, et Venemaalt võetakse 2016. aasta EM-valiksarjas tabelis maha kuus punkti, kui nende fännid peaksid järgneva kolme ja poole aasta jooksul veel tõsiseid probleeme tekitama, lisaks määras UEFA veel Venemaale nende fännide inetu käitumise eest kohtumisel Tšehhiga 120 000 euro suuruse trahvi.

Venelaste arvates on aga karistus liiga karm. «Venemaa jalgpalliliidul on õigus UEFA määratud karistus edasi kaevata ja me kavatseme seda selleks ettenähtud aja jooksul ka teha,» teatas Venemaa jalgpalliliit avalduses. «Alaliit annab endast kõik, et koondis pääseks sellisest karmist karistusest.»

Venemaa fännid kaklesid teisipäeval ka poolakatega, selle juhtumi osas pole UEFA veel otsust teinud.

Venemaa jalgpalliliit ning koondise liikmed esitasid pühapäeval ühise avalduse, paludes fännidel ennast korralikult ülal pidada. Nüüd teatas alaliit, et kui UEFA karistus jääb nõusse, kavatsevad nad tülitekitajatelt trahvi maksmiseks kompensatsiooni nõuda.

Ka tänases avalduses seisis, et Venemaa jalgpalliliit ei kiida vägivallatsemist heaks ning taaskord paluti Venemaa fännidel korralikult käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles