Kolm eestlast alustab täna purjetamise MK-l punktijahti

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Ott Kallas

Eesti purjetajad Deniss Karpak, Martti Kinkar ja Lauri Väinsalu alustavad täna Saksamaal Kielis võistlust purjetamise maailma karika punktidele.

Finn-klassis võistlevatest meestest hoiab Karpak maailma hooaja edetabelis esimest kohta ning nii Väinsalu kui Kinkar on tänavu sõitnud punktikohtadele.

Kinkari sõnul on Eesti esindatud tugeva koosseisuga ning Karpakilt ja Väinsalult võiks oodata vähemalt esikümne kohta. «Stardis on ka palju masters-klassi sõitjaid ehk siis kogenud vanemad härrased, kes kipuvad ka noorukesi üllatama. Seega tuleb väga huvitav üritus, kindlasti saab näha kiiret ja ilusat sõitu, kuid keeruka ilma tõttu ka palju närveldamist. Ja seda saab siin olema palju, kui vaadata ilmaennustust,» ütles Kinkar.

Tänavune purjetamise maailma karika 5. etapp sõidetakse 16.-20. juunini Saksamaal Kielis avamerel. Kieler Woche nimeline purjetamispidu on Euroopa üks suuremaid vabaõhuüritusi, mida oodatakse jälgima 3-4 miljonit pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles