Kaur Kivistik oli Soomes lähedal Helsingi EM-normile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik
Kaur Kivistik Foto: EKJL

Eesti takistusjooksjad Kaur Kivistik ja Jekaterina Patjuk võistlesid täna Soomes sealsel kergejõustikuvõistlusel Jämsän Karnevaalit.

Kivistik võitis meeste 3000 meetri takistusjooksu isikliku rekordiga 8.38,66, kirjutab Jooksuportaal.ee. Tema varasem tippmark oli mai lõpus Saksamaal joostud 8.49,51. «See on väga hea tulemus. Lootsin aega 8.40 kanti. Kindlasti kasutab ta ära lubatud wild-cardi võimaluse Helsingi EMile pääsemiseks,» ütles Jooksuportaalile Tartu Spordiseltsi Kalev jooksutreener Endel Pärn.

Kivistik pidi viimase kilomeetri jooksma üksinda, sest teise kilomeetri vedanud Joonas Harjamäki kaotas talle finišis 24 sekundiga. Helsingi EMi normist jäi Kivistikul puudu 3,66 sekundit.

Jekaterina Patjuk sai samal distantsil ajaga 10.09,45 kolmanda koha. Jooksu võitis soomlanna Sandra Erksson 10.01,04-ga. Eesti Kergejõustikuliit soovib lisada mõlemad takistusjooksjad - nii Kivistiku kui Patjuki Helsingis toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele sõitvate sportlaste nimekirja ilma normi täitmiseta. Patjuk on öelnud, et kui ta alla 10 minuti ei jookse, siis ta EMile ei lähe. Meeste EMi norm on 8.35,00 ja naistel 9.55,00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles