Itaallased kardavad õhtusest mängust skandaali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia jalgpallikoondise poolehoidjad Poznanis.
Itaalia jalgpallikoondise poolehoidjad Poznanis. Foto: SCANPIX

Täna õhtul saab jalgpalli EMil lõplikult selgeks paremusjärjestus C-alagrupis ning viimaste mängude eel muretsevad kõige rohkem itaallased.

Õhtustes matšides lähevad vastamisi Itaalia – Iirimaa ja Hispaania – Horvaatia. Viimaste mängude eel on tabeliseis aga selline, et Hispaania ja Horvaatia võivad teha 2:2 (3:3, 4:4 jne.) viigi ja sellisel juhul pääseksid mõlemad edasi. Itaallased võiksid konkurentide sarnase lõppskoori korral iirlaste puuri taguda kasvõi kümme vastuseta palli, kuid see ei päästaks neid ikka.

Selline olukord teebki itaallased murelikuks, kuna nemad võivad ju hästi mängida ja võidu võtta, kuid sellest ei pruugi piisata. Samas arvavad Poznanisse jõudnud fännid, et kui Hispaania ja Horvaatia peaksid mängima 2:2 viiki, siis tegemist oleks paraja skandaaliga. «Kukkusime kaheksa aastat tagasi samamoodi alagrupist välja ja sellise olukorra kordumist ei soovi Itaalias keegi,» tunnistas Poznanisse koondisele kaasa elama saabunud Giuseppe, kes võttis sõpradega teekonna finaalturniirile ette Milanost.

Tänase matši eel on olnud arutluse all ka küsimus, miks võrreldakse alagrupiturniiril võrdsete punktide korral esmalt omavaheliste mängude väravate vahet ja alles seejärel üldist väravate vahet. Samas usuvad itaallased, et selline olukord poleks nende jaoks palju parem, kuna finaalturniiril pole nad kunagi väga suurte skooridega võite noppinud.

«Sellises olukorras saaksime aga äkki kokkuleppele Iirimaa itaallasest peatreeneri Giovanni Trapattoniga, kes lubaks meil lüüa vajaliku arvu väravaid,» viskasid Itaalia koondise fännid pärast hommikusööki nalja.  

Praeguses olukorras tundub, et kõige kindlamalt võivad tunda end hispaanlased, kes viimati loputasid 4:0 Iirimaad ja keegi ometi ju ei kahtle tiitlikaitsjate võimalustes alagrupist edasi pääseda. Siiski tasub neil olla õhtuses kohtumises Horvaatiaga ülimalt ettevaatlik, kuna ka tänavuselt turniirilt on juba favoriitidele hoiatav näide olemas, kui A-alagrupis langes kõikidele üllatusena konkurentsist Venemaa.

Üks on õhtuste kohtumiste eel siiski kindel – olenemata tulemusest saab play-off’is Eesti alistanud iirlaste jaoks finaalturniir läbi. Nii on ka nemad rohkem peomeeleolus ja võtavad EMist viimast (Poznanisse saabub neid tänaseks mänguks umbes 30 000), kuna tänase kohtumise järel ootab neid nagunii kojusõit. Itaallased jälgivad samas aga pingsalt uudiseid ning ootavad närvilisemalt õhtuseid kohtumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles