Hõbedane Novosjolov on olümpia eel heas hoos

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: SCANPIX

Nikolai Novosjolov sai Itaalias Legnanos toimuval vehklemise EMil meeste epees hõbemedali ja lisas 2010. aasta maailmameistritiitlile kontinendi hõbeda. Olümpia eel hoiab eestlane ka maailma edetabelis esikohta. 



Finaalis oli Novosjolovi vastaseks venelane Pavel Suhhov, kellele eestlane kaotas 12:15. Finaal oli tasavägine, ent venelane oli pidevalt punkti või paariga ees ja tema eduseisul 13:12 Novosjolov enam punkte ei saanud. «Kogu finaal oli tagaajamine ja täna oli venelane parem,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Kaido Kaaberma Novosjolovi esinemist. «Suhhov oli pidevalt juhtimas ja Nikolai ei suutnud täna tema vastu lisakäiku leida.»

Sama mees lülitas Novosjolovi konkurentsist 2010. aasta EMi kaheksandikfinaalis, mille eestlane lõpetas 9. kohaga. «Suhhov on lühikest kasvu ning väga tehniline ja kiire, Nikolai seevastu pikem ja jõulisem,» võrdles Eesti Vehklemisliidu peasekretär Jüri Salm finaali jõudnuid.

Teel hõbedale alistas Novosjolov 16 parema seas ka oma 2010. aasta MM-finaali vastase Gauthier Grumieri kindlalt 15:6. Toona oli Novosjolov prantslasest üle torgetega 15:8. Samuti oli Novosjolov Grumierist üle tänavu märtsis epeevehklemisturniiri Tallinna Mõõk finaalis. Ent kõige raskem matš finaali eel oli veerandfinaal prantslase Jean-Michel Lucenai vastu, mille eestlane võitis 15:14. «See oli päeva kõige pingelisem kohtumine, kord juhtis üks, siis teine,» kommenteeris Salm.

Poolfinaalis oli eestlase vastaseks šveitslane Max Heinzer, kellest ta sai jagu 15:9. «Poolfinaalis sai Nikolai kohe kindla edu sisse ja lõpp oli vormistamise küsimus,» ütles Salm poolfinaali kohta.

Võistlused toimusid väga rasketes tingimustes. «Päev oli pikk ja kurnav, saalis on üle 30 kraadi sooja ja mingit konditsioneeri polnud,» lisas Kaaberma. «Seetõttu olen rahul, et suutsime siit kaks medalit võtta.»

Novosjolov on ka maailma  esinumber, mis seab ta olümpia eel kullasoovijate nimistusse. «Kindlasti võib teda Londonis pidada üheks peapretendendiks kullale, ta on praegusel hetkel maailma üks kindlamaid mehi,» ütles Kaaberma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles