Cristiano Ronaldo säras õigel hetkel ja aitas Portugali edasi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo lõi Portugali 2:1 võidumängus Hollandi võrku mõlemad väravad.
Cristiano Ronaldo lõi Portugali 2:1 võidumängus Hollandi võrku mõlemad väravad. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EM-finaalturniiril tõmbas alagrupiturniiri teises voorus endale pilke Portugali koondise tähtmängija Cristiano Ronaldo, kuna jättis matšis Taaniga kasutama mitu head võimalust.


Vaid neli päeva hiljem oli Ronaldo taas sündmuste keskel, kuid seekord oli ta võtmekujuks Portugali 2:1 võidus Hollandi üle.

Madridi Reali ründaja kaks väravat tõstsid portugallased B-alagrupis 2. kohale ja tagasid pääsme veerandfinaali, kus neil tuleb nüüd vastamisi minna Tšehhiga.

«Meeskond oli suurepärane ning me väärime õnnitlusi – täitsime veerandfinaali jõudmisega oma suure eesmärgi,» arvas Ronaldo, kes on käimasoleval turniiril teinud väravale 13 pealelööki, millega on ses arvestuses kindlalt esikohal.

Lõppenud hooajal lõi portugallane Madridi Reali särgis koguni 60 väravat, kuid suvistel suurturniiridel ei ole ta varem väga heas löögihoos olnud. Nii oli ta enne pühapäeva EMidel löönud vaid kolm väravat (kaks 2004. aastal ja ühe 2008. aastal).

Kaotus tegi eriti kurvaks aga Hollandi, kes jäi sel finaalturniiril üldse punktideta. Turniiri eel üheks favoriidiks loetud meeskonda võivad pärast sellist fiaskot tõenäoliselt ees oodata muutused.
Kui arvestada, et nende meeskonda kuuluvad sellised ründava orientatsiooniga mängijad nagu Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Rafael Van der Vaart ja Arjen Robben, on kolme kohtumisega löödud kaks väravat ilmselgelt liiga vähe.

«Taani käest saadud kaotus ronis meie sisse ning jäigi sinna. Teadsin, et 2010. aasta edu on raske korrata, kuid lootsin, et suudame seda korra veel,» andis hollandlaste juhendaja Bert van Marwijk turniirile hinnangu.
Korralikus hoos jätkas samal ajal Saksamaa koondis, kes noppis finaalturniiril juba kolmanda võidu, kui 2:1 mängiti üle Taani. Alagrupi võitmine tähendab aga seda, et nüüd ootab neid veerandfinaalis ees kohtumine üllatusvõimelise Kreekaga, kes loodab korrata 2004. aasta vägitegu, kui kõikide üllatuseks võideti Euroopa meistri tiitel.

Sarnaselt hollandlastega on turniir selleks korraks läbi ka 1992. aasta meistri Taani jaoks. «Sellisel turniiril on kõigil õnne vaja. Võib-olla vajame meie seda lihtsalt rohkem,» arvas taanlaste juhendaja Morten Olsen uefa.com-ile intervjuud andes.

«Enne turniiri arvati, et me ei teeni ühtegi punkti, kuid meil õnnestus külvata üsna palju segadust,» nägi taanlaste mängumees Michael Krohn-Dehli turniiris ka positiivset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles