Ühe vooruga peetud võistlus tõi kulla Andreas Küttelile

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Küttel
Andreas Küttel Foto: AP / Scanpix
Libereci maailmameistrivõistlustel tuli vaid ühe vooruga läbiviidud suure mäe võistlusel võitjaks šveitslane Andreas Küttel.

Küttel lendas esimese vooru parimana 133,5 meetrit (141,3 punkti) ning hoidis liidrikohta Schmitti ees vaid 0,4 punktiga. Kolmandal kohal olnud Jacobsen jäi šveitslasest 1,8 punkti, kirjutab ERR Sport.

MK-sarja üldliider ja väikse mäe hõbemedaliomanik Gregor Schlierenzauer oli neljas (138,6), norralane Anders Bardal viies (135,8) ja väikse mäe maailmameister Wolfgang Loitzl kuues (132,3).

Teises voorus katkestati võistlus tiheda lumesaju tõttu enne seitset viimast hüppajat ning kohtunike otsusel senised teise vooru hüpped tühistati. Kui voor algas veel suhteliselt kenas ilmas, siis aja möödudes lumesadu tihenes ning kiirused hüppemäel kahanesid, mistõttu näiteks tiitlikaitsja Simon Ammann piirdus vaid 110-meetrise hüppega.

Paarkümmend minutit hiljem üritati teist vooru alustada uuesti, aga hüppe said sooritada vaid 16 sportlast, misjärel katkestati võistlus taas ja otsustati, et arvesse lähevad vaid avavooru sooritused.

Tulemused:

1. Andreas Küttel (Šveits) 141,3,

2. Martin Schmitt (Saksamaa) 140,9,

3. Anders Jacobsen (Norra) 139,5,

4. Gregor Schlierenzauer (Austria) 138,6,

5. Anders Bardal (Norra) 135,8,

6. Wolfgang Loitzl (Austria) 132,3,

7. Dimitri Vassiljev (Venemaa) 132,1,

8.Simon Ammann (Šveits) 131,7  

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles