Ajudeta mäng tõi Kalevile ootamatult napi võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nate Fox (vasakul).
Nate Fox (vasakul). Foto: Peeter Langovits

Korvpallimeeskond BC Kalev/Cramo alistas Balti liiga punase laterna Nevežise ootamatult napilt ning ebastabiilse, kui mitte öelda, et koleda mänguga. Kas kehv etteaste on ohumärgiks?


Kui Balti liiga liidri Rytase vastu suutis Kalev korraldada kaks nädalat tagasi efektse viskekontserdi, siis liiga autsaideri, viimasel kohal asuva Kedainiai Nevežise vastu piineldi kogu mängu vältel tõsistes raskustes.

Ilma põhimängujuhi John Linehanita võitlusesse asunud Kalev võitis lõpuks kohtumise 82:76, kuid paraku ei tõotanud mängu algus ega ka lõpp midagi head.

Kalevlased suutsid küll suuremat osa kohtumisest vaevaliselt vedada, kuid nii kui mäng võõrustajatel vähegi minema hakkas, tõi järgmine minut kaasa rohkelt arusaamatusi. Mäng lagunes iga kord, kui Kalev end veidi ette rebida suutis, ning vaid üheksa mehega Tallinnasse saabunud Nevežis vedas sitkelt end üha uuesti ja uuesti soosikule järele.
Kedainiai klubi tegi korduvalt tasa Kalevi turvalisi vahesid, kuigi ka külaliste poolelt vaadatuna oli asi ilusast mängust kaugel.

«Tahtsime mängida küll, aga täna tuli rohkem muskli kui mõistuse pealt. Arenguruumi jäi ikka väga palju,» tunnistas mängujuht Tanel Sokk. «Tegime tohutult lolle otsuseid. Sellised vead tuleb ära lõpetada.»

«Oleme küll siiani sellised mängud võitnud, kuid see võib edaspidi valusalt kätte maksta. Kui Ventspilsiga nii mängime, siis on küll karistus kiire tulema. Katsume ennast nüüd selle vahepealse ajaga parandada,» lisas ta.

Teine poolaeg algas Kalevile esialgu helgemates toonides. Poolajaks kogunenud kaheksapunktilist eduseisu suudeti mõnda aega stabiilsena hoida, kuid poole veerandaja pealt oli kahekohaline vahe sulanud olematuks, Nevežis sammus taas vaid mõne puntki kaugusel. Lõpuks said kalevlased oma rünnakumootori käima ning enne otsustavat neljandikku siras tablool veenvalt Kalevi 16-punktine eduseis 59:43.

Kuid ka seda vahet ei suutnud Kalev lõpuni hoida – vahepeal hakkas Nevežis taas tänu paarile hullule õnnestunud pealeviskele hirmutava kiirusega võõrustajatele lähenema ning vaid 45 sekundit enne lõpuvilet oli kahekohaline edumaa kahanenud kahele punktile! Õnneks piirdus asi vaid ehmatusega.

«Lõpus tegime kõik ikka lollusi – kes pallikaotuse, kes ebasportliku vea. Sellistest asjadest tuleb hoiduda,» mõtiskles Sokk, kuid lisas, et ebakindla mängu põhjal ei tasu põhjapanevaid järeldusi tegema hakata. «Ohumärke ma siin küll ei näe. Üks mees oli meil puudu, see lööb mängurütmi veidi sassi.»

Ka Kalevi peatreener Nenad Vucinic oli hoolealuste mänguga erakordselt rahulolematu.

«Nad on küll raske tiim, kelle vastu mängida, kuid lubasime nad mängu liiga lihtsalt tagasi. Meie poolelt polnud üldse hea etteaste. Ma ei jäänud rahule, eriti sellega, kuidas eduseisu nii lihtsalt käest andsime,» analüüsis Kalevi peatreener Nenad Vucinic kriitiliselt. «Lõpus oli meie kaitse erakordselt nigel, kuid see on iga mängu võtmeks. Mängisime täiesti ilma ajudeta. Kui saime edu, siis muutusime hooletuks, kaitse intensiivsus kadus.»

«Kuid kvaliteeti näitab ka see, et suutsime sellise mängu lõpuks võita. Aga muidugi peame mängima ilusamat korvpalli,» jätkas Vucinic veidi positiivsemalt.

Tabloo

BC Kalev/Cramo – Nevežis 82:76 (39:31)
Kalev: Lyde 16, Pace 15, Sokk 15, 6 rs., Fox 11, 11 lp., Arbet 7, Kangur 7, 12 lp., Keerles 6, Kriisa 5.
Nevežis: Veikalas 18, Dabkus 14, Sakinis, Viskontas 12, Stankus, Lisauskas 6, Silinskis, Leonavicius 4.

Tabeliseis: 1. Lyetuvos Rytas 14 (võitu) – 2 (kaotust), 2. Žalgiris 11-5, 3. Kalev 11-6,
4. ASK 9-6, 5. Rock 8-8, 6. Šiauliai 8-8, 7. Barons 6-10, Ventspils 6-10, 9. Valmiera 5-10, 10. Nevezis 2-15

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles