Viktor Kassai ei lugenud ukrainlaste kindlat väravat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Terry jõudis pallini sel hetkel, kui mänguvahend oli juba väravajoone ületanud, kuid kohtunik jättis ukrainlaste tabamuse lugemata.
John Terry jõudis pallini sel hetkel, kui mänguvahend oli juba väravajoone ületanud, kuid kohtunik jättis ukrainlaste tabamuse lugemata. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel on tänavu esmakordselt ametis otsajoone taga tegutsevad lisakohtunikud, kes peavad silma peal hoidma karistusalas toimuval.

Seni olid lisakohtunikud oma tegevusega korrektselt hakkama saanud, kuid Inglismaa ja Ukraina vahelises kohtumises leidis aset selle turniiri üks suuremaid eksimusi, kui ungarlasest väljakukohtunik Viktor Kassai ja tema abimees ei näinud ukrainlaste kindlat väravat.

Skandaalne olukord leidis aset 62. minuti, kui ukrainlaste ründaja Marco Devic sai kiire vasturünnaku järel pealelöögile. Inglaste puurilukk Joe Hart sai löögile küll käe vahele, kuid pall lendas siiski värava suunas, kust kaitsja John Terry selle minema lõi. Videokordusest oli seejuures selgelt näha, et pall ületas täielikult väravajoone.

Samas poleks tohtinud sellist olukorda üldse tekkida, kuna ukrainlaste rünnakul jäi nende mängumees Artjom Milevski selgelt suluseisu ja see jäi omakorda märkamata küljekohtunikul. Seega olnuks värava lugemine samamoodi ebaõiglane inglaste suhtes.

Inglismaa teenis lõpuks D-alagrupis esikoha ning ukrainlaste jaoks on kodus toimuv turniir lõppenud.

Varssavis EMi fännitsoonis ning pubides ukrainlastele kaasa elanud fännid said lõpuvile kõlades saata kohtunike suunas erinevaid sajatusi. Inglased olid samas olukorraga loomulikult rahul, kuna nende sõnul soosis õnn ka lõpuks ometi neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles