Taaramäe: sain kinnitust, et olen tagasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaramäel on põhjust naeratada
Taaramäel on põhjust naeratada Foto: SCANPIX

Täna jalgratta temposõidu Eesti meistriks tulnud Rein Taaramäe jäi oma võistlusega rahule.

«See oli mul eelviimane võimalus aru saada, mis seisus olen. Sain kinnitust, et olen tagasi. Tegin täiesti Tour de France’i tasemel sõidu. Konkurent oli maailmaklassist. Kompuutri järgi oli keskmine jõunäitaja sama, mis Tour de France’il sõites,» kommenteeris Taaramäe oma võistlust. «Päris ribadeks ma ennast e sõitnud, lõpus sain aru, et varu on veel juureski. Sõitsin väikese väsimuse pealt, sest nädalavahetusel tegin mõlemal päeval kõva trenni.»

Taaramäe hinnangul on eraldistart suure sõbra ja konkurendi Tanel Kangertiga võrreldes pigem tema trump. «Olin täna rohkem matemaatik, ei hakanud rapsima ka siis, kui vahepeal sõit väga kerge näis. Olen Taneliga eluaeg kembelnud, alates esimesest korrast, kui Eesti meistrivõistlustel osalesin. Võib-olla oli mul täna enesekindlust natukene rohkem,» hinda Cofidise proff.

Võitjale 34 sekundiga kaotanud Kangert tunnistas: «Vaheaegu ma eriti ei teadnud, aga kui poolel maal öeldi, et vahe on nullis, sain aru, et asi on tehtud. Lõpus mul enam midagi juurde panna polnud.» 

Kui Taaramäe stardib kümne päeva pärast algaval Tour de France’il, siis Kangert võtab aja maha: «Hetkel tahaks vormi siiasamasse kraavi muda sisse visata,» lõõpis ta. «Kui ma praegu üritaksin jätkuvalt heas vormis püsida, siis oleksin hooaja lõpuks täiesti läbi. Seega sihin vormi hooaja lõpu peale, praegu sooviks hoopis natuke Eesti suve nautida, kui hästi läheb,» lausus Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles